Παρασκευή 21 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
«Ελα μαζί μας στον αγώνα τώρα»

Πρωτοβουλίες για την οργάνωση και δράση των ανέργων και την κατοχύρωση της Κυριακής αργίας

Για την οργάνωση της δράσης, της διεκδίκησης για μια καλύτερη ζωή, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων καλούν σε σύσκεψη - συζήτηση τους ανέργους, την Κυριακή, 23 του Γενάρη, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5Β).

Τα δύο σωματεία καλούν σε συζήτηση και δράση τους ανέργους για να «διεκδικήσουμε αξιοπρεπές επίδομα για όσο διάστημα είμαστε άνεργοι, να μην αφήσουμε να κόψουν ρεύμα, τηλέφωνο, νερό σε οικογένεια άνεργου ή απλήρωτου εργαζόμενου. Να μη μείνει κανείς χωρίς πλήρη ιατροφαρμακευτική δωρεάν κάλυψη. Να παγώσουν όλα τα χρέη των ανέργων προς τις τράπεζες, δημόσιο χωρίς επιπλέον τόκους και πρόστιμα. Κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες, δήμαρχοι, τράπεζες, ΔΕΗ, Εφορία, είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που βρισκόμαστε. Να μην τους αφήσουμε ήσυχους».

Τη Δευτέρα 24 του Γενάρη στις 2 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΕΕ (Μητροπόλεως 42) ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών και η ΠΑΣΕΒΕ θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, για υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι 48 ώρες τη βδομάδα, πλήρη, σταθερή εργασία για όλους (5νθήμερο - 7ωρο - 35ωρο) και κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ