Παρασκευή 21 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Απολύσεις και παράδοση των παιδικών σταθμών σε ιδιώτες

Σε κινητοποίηση απολυμένοι συμβασιούχοι και γονείς

Σε διατεταγμένη υπηρεσία βρίσκονται οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο Κρήτης και διάφοροι παρατρεχάμενοί τους, με σκοπό να πείσουν τους γονείς, αλλά και τους συμβασιούχους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς που είναι απολυμένοι, ότι μπορεί να ανατεθεί η λειτουργία των παιδικών σταθμών σε «κοινωνικές εταιρείες» όπως τις ονομάζουν, τις οποίες θα στήσουν.

Σε πρώτη φάση, οι εταιρείες θα αναλάβουν τις προσλήψεις συμβασιούχων (με απαράδεκτους εργασιακούς όρους), πατώντας στο οξύ πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στους παιδικούς σταθμούς.

Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι αυτό θα είναι η «πρόβα τζενεράλε» για να γίνει το ίδιο και στα σχολεία. Αυτό, βεβαίως, σημαίνει - εκτός των άλλων - αύξηση των τροφείων και επιβολή διδάκτρων.

Την πρόταση αυτή, πρώτα και κύρια, θέλησαν να επιβάλουν ο ίδιος ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου και η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Ελένη Κόκκορη, η οποία το αποκάλυψε σε προχτεσινή συγκέντρωση γονιών απ' όλους τους παιδικούς σταθμούς του Ηρακλείου.

Την πρόταση αυτή κατήγγειλε στη σύσκεψη ο εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Ηρακλείου Μανώλης Συντυχάκης, τονίζοντας ότι την αποκλειστική αρμοδιότητα των παιδικών σταθμών (ίδρυση και λειτουργία) θα πρέπει να έχει αποκλειστικά το κράτος, με εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή εργασία.

Χτες το πρωί, γονείς μαζί με τα παιδιά τους και οι απολυμένοι συμβασιούχοι των παιδικών σταθμών στο Δήμο Ηρακλείου πραγματοποίησαν συγκέντρωση και με πορεία προς το Δημαρχείο απαίτησαν την άμεση επίλυση του προβλήματος, την επιστροφή των 42 εργαζομένων στις δουλειές τους και να συνεχίσει χωρίς προβλήματα η λειτουργία όλων των παιδικών σταθμών της πόλης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org