Παρασκευή 21 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Καταδικάστηκαν δύο συνδικαλιστές

Σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκαν ο Γιάννης Κορφιάτης, περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος της ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ και ο Τάκης Στρούζας, προέδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου - Κεφαλονιάς - Ζακύνθου του ΚΚΕ, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου.

Οι κατηγορίες με τις οποίες σύρθηκαν στο εδώλιο - μετά από μήνυση της εργοδοσίας του ξενοδοχείου «ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΙΑΝ» - αφορούν τη «συκοφαντική δυσφήμιση» και τη «διατάραξη οικιακής ειρήνης», επειδή τον Ιούλη του 2009 είχε γίνει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ στο ξενοδοχείο για δύο απολυμένες καμαριέρες. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την καταδίκη των δύο στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ γιατί θεώρησε αξιόποινη την πράξη της εισόδου στο ξενοδοχείο της αντιπροσωπείας των συνδικαλιστών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν στην εργοδοσία και απαίτησαν την ακύρωση των απολύσεων.

Στο πλευρό των δύο στελεχών βρέθηκαν από το πρωί, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, πλήθος εργαζόμενοι του νησιού, πολλοί εκπρόσωποι ταξικών συνδικάτων και αγρότες.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ επισημαίνει πως η καταδικαστική απόφαση είναι αποτέλεσμα «της υποταγής στις επιδιώξεις του κεφαλαίου» και τονίζει: «Ο εναρμονισμός των διωκτικών αρχών με τις αξιώσεις της μεγαλοεργοδοσίας αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του κεφαλαίου να κλιμακώσει την επίθεσή του απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων από τη μια και από την άλλη εκφράζει το φόβο του απέναντι στο οργανωμένο ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, απέναντι στην αμφισβήτηση των ιερών και οσίων του που είναι τα κέρδη του και η ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Αυτό ακριβώς είναι που τους φοβίζει, ότι το ΠΑΜΕ αμφισβητεί την κυριαρχία τους, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης όπου τα μέσα παραγωγής θα είναι λαϊκή περιουσία με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητα για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές(26/1/2019)
Διώξεις κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ(4/8/2009)
Καρτέρι σε μετανάστες έξω από σύσκεψη του ΠΑΜΕ(20/6/2009)
«Οι ιμπεριαλιστές τα θέλουν όλα»(6/3/2002)
Κατακραυγή και απαίτηση για επαναπρόσληψη(16/9/1999)
Εργοδοτικές ακρότητες(10/8/1999)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org