Σάββατο 6 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ζητάει ψήφο για να γλεντάει το κεφάλαιο

Με κηρύγματα νόθου πατριωτισμού και απειλές στο λαό προσπαθεί να υφαρπάσει συναίνεση στη βάρβαρη πολιτική της

Οσα περισσότερα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο πέσουν αύριο στην κάλπη, τόσο περισσότερες κατραπακιές θα φάει από το λαό η βάρβαρη πολιτική που συνυπηρετούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Οσα περισσότερα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο πέσουν αύριο στην κάλπη, τόσο περισσότερες κατραπακιές θα φάει από το λαό η βάρβαρη πολιτική που συνυπηρετούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Με θράσος που πρέπει να τιμωρηθεί στην κάλπη και περίσσεια προκλητικότητα, ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε και χτες να καπηλευθεί την έννοια του πατριωτισμού, βαφτίζοντας «πατριωτική πολιτική» τη λεηλασία των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την περικοπή των κοινωνικών δαπανών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Στην τελευταία προεκλογική του ομιλία, στη συγκέντρωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Σγουρού, έδωσε στα λαϊκά στρώματα έναν επιπλέον λόγο να «μαυρίσουν» αύριο στις κάλπες τους συνδυασμούς που στηρίζει η κυβέρνηση, καθώς αμφισβήτησε τον πατριωτισμό όποιου αντιστέκεται στη βάρβαρη πολιτική.

Αναπαράγοντας το φαιδρό ψευτοδίλημμα ότι θα προσφύγει σε πρόωρες εθνικές εκλογές αν αύριο καταδικαστεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε ο λαός να υποταχθεί στα μέτρα που πήρε και σχεδιάζει με την τρόικα. «Είναι ανάγκη να συνταχθούμε όλοι μαζί μπροστά στο μεγάλο στόχο», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, δείχνοντας ότι η πραγματική διαχωριστική γραμμή είναι ανάμεσα στην κυβέρνηση, στους ντόπιους και ξένους συμμάχους της από τη μια, στο λαό και όποιον από θέση στρατηγικής αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική από την άλλη.

«Δεν πρόκειται ούτε μια στιγμή να διστάσω να κάνω αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες, αν συνεχιστεί η αντιπατριωτική απόπειρα υπονόμευσης αυτής της ενότητας, αυτού του αγώνα, που κάνει ο λαός μας», επανέλαβε ο Γ. Παπανδρέου. Μετά τις κάλπικες «πατριωτικές» κορόνες, ο Γ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι αν δεν ψηφιστούν οι συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ, θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Συντηρούν την εκλογολογία

Νωρίτερα, με συνέντευξή του στο ιταλικό περιοδικό «Πανόραμα», που είχε τίτλο «Αν δεν κερδίσω η Ελλάδα θα ξαναψηφίσει» (!) ο Γ. Παπανδρέου έγινε ακόμα πιο κυνικός και προκλητικός απέναντι στο λαό. Επικαλούμενος δήθεν «ομάδες συμφερόντων» και στοχεύοντας τον ίδιο το λαό και τις διεκδικήσεις του, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Αν οι ομάδες συμφερόντων, που επλήγησαν από τις μεταρρυθμίσεις, πουν "φτάνει, πρέπει να σταματήσουν οι αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη", τότε δεν έχω άλλη επιλογή από το να ζητήσω την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού».

Δείχνοντας πώς θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση το αποτέλεσμα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «μπορούν να γίνουν και το πράσινο φως για τα σχέδιά μας. Είναι μια ψήφος ευθύνης για τους Ελληνες, οι οποίοι πρέπει να αποφασίσουν αν είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να με ακολουθούν».

Υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών τάχθηκε και ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ρίχνοντας νερό στο μύλο της εκλογολογίας και του αποπροσανατολισμού του λαού. Σε συνέντευξή του στο «Ράδιο 9» ανέφερε: «Αν ο ελληνικός λαός έχει πειστεί ότι η ΝΔ έχει αυτή τη στιγμή μία πρόταση καλύτερη από αυτή που έχει η κυβέρνηση για το πώς θα βγούμε από την κρίση, και αν αυτό αποτυπωθεί στις κάλπες της πρώτης Κυριακής, δεν έχει άλλη επιλογή και ορθά πράττει ο πρωθυπουργός, να πάει σε εκλογές».

Στο ίδιο μήκος κύματος με στόχο τον εγκλωβισμό του λαού στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ κινήθηκε και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδης.«Ορισμένοι όμως λένε, αποδοκιμάστε την κυβέρνηση γιατί πρέπει να απορριφθεί το συγκεκριμένο σχέδιο εθνικής σωτηρίας, σωτηρίας της οικονομίας, διάσωσης της χώρας. Αυτό υπηρετούμε εμείς αυτή τη στιγμή. Εάν αποδοκιμαστεί το συγκεκριμένο σχέδιο εθνικής σωτηρίας της οικονομίας, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε», δήλωσε στο «Φλας» ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ