Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10813

ΟΡΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ
ΚΚΕ:Να αποσυρθεί η περαίωση που χτυπά εργαζόμενους και μικροπαραγωγούς

Η εφαρμογή της περαίωσης αποδεικνύεται και στην πράξη ότι είναι μια θρασύτατη και εκβιαστική φοροεπιδρομή σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων εμπόρων και βιοτεχνών, που βρίσκονται ήδη σε πολύ δύσκολη κατάσταση από τις συνέπειες της κρίσης και τα βάρβαρα μέτρα. Αντίθετα, για τους μεγάλους φοροφυγάδες είναι ένα χρυσό δώρο.


ΣΕΛ.  21

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 15 Νοέμβρη ενάντια σε κυβέρνηση - τρόικα

Στις 15 Νοέμβρη, μέρα που έρχεται η τρόικα στην Ελλάδα, να διατρανώσουμε ότι «δεν έχουμε υποχρέωση να πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης»

  • Το μνημόνιο δεν είναι ένα πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας, αλλά ένα εργαλείο σωτηρίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Ανεξάρτητα από τα οποιαδήποτε εκλογικά αποτελέσματα, να δείξουμε ότι υπάρχει και η Ελλάδα στην οποία μιλούν οι εργαζόμενοι.
  • Είναι εγγύηση ο οργανωμένος λαός, που παλεύει στον τόπο δουλειάς, στη γειτονιά, στους δρόμους, που απεργεί και που, βεβαίως, αλλάζει και συσχετισμούς.

ΣΕΛ.  3

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Η αγανάκτηση να γίνει δύναμη

«ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!». Μ' αυτό το σύνθημα υποδέχτηκαν στο βήμα τον Θανάση Παφίλη, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, οι νεολαίοι και οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν χτες μαζικά στην Πετρούπολη, στην εκδήλωση - συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θ. Κοτσαμπάς, υποψήφιος δήμαρχος.


ΣΕΛ.  9

Ψεύτικο και εκβιαστικό

Το δίλημμα που έβαλε το ΠΑΣΟΚ, ή ψήφος στο ΠΑΣΟΚ ή χρεοκοπία, αποσταθεροποίηση και εκλογές, είναι πραγματικό δίλημμα μόνο για την πλουτοκρατία και τα κόμματα που την υπηρετούν. Αυτοί πραγματικά θα βρεθούν σε δύσκολη θέση αν ο λαός τούς γυρίσει την πλάτη και ενισχύσει τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το ΚΚΕ. Για τους εργαζόμενους, όμως, και τα λαϊκά στρώματα το δίλημμα είναι πλαστό, δεν αφορά τα δικά τους συμφέροντα και ανάγκες. Βασίζεται στο ψέμα, γιατί παρουσιάζει την κραυγαλέα ανάγκη του ΠΑΣΟΚ να σταθεροποιηθεί η αντιλαϊκή πολιτική ως προσπάθεια διάσωσης των εργαζομένων, ενώ πρόκειται για την ανάγκη προφύλαξης των κερδών των μονοπωλίων. Είναι εκβιαστικό, αφού με το ψέμα, το φόβο, την απειλή της τιμωρίας και της καταστροφής προσπαθεί να υφαρπάξει την ψήφο των εργαζομένων. Αυτή είναι η «γιορτή της δημοκρατίας», όπως χαρακτηρίζουν τις εκλογές τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Οταν η αγανάκτηση των εργαζομένων κινδυνεύει να εκφραστεί σε καταδίκη τους και τα αναχώματα που στήνουν δε λειτουργούν ικανοποιητικά, τότε η «δημοκρατία» εξαφανίζεται και η ψήφος χρησιμοποιείται ως θηλιά που ζητάνε από τους εργαζόμενους να περάσουν μόνοι τους στο λαιμό. Τα διλήμματα που θέτει το ΚΚΕ έχουν στόχο τη λαϊκή αφύπνιση, τον απεγκλωβισμό και τη χειραφέτηση από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, την ενίσχυση της αγωνιστικής δράσης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Στηρίζονται στην καθημερινή εμπειρία του λαού και όχι στο φόβο. Οι εργαζόμενοι να απαντήσουν αποφασιστικά και με την ψήφο τους στο πραγματικό, δικό τους δίλημμα: 'Η με τα μονοπώλια ή με το λαό.ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Χτύπησαν ανέργους με ρόπαλα και χημικά

ΣΕΛ.  17
ΕνδοΝΑΤΟικοί ανταγωνισμοί με λεία το Αιγαίο

ΣΕΛ.  6
ΦΑΡΜΑΚΟ
Νέα πρωτόκολλα για περικοπές

ΣΕΛ.  16
ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Πιο ισχυρές οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Ενα σημαντικό κομμάτι των εκπαιδευτικών έκανε την αγανάκτησή του δύναμη ισχυροποιώντας το ΠΑΜΕ, ενώ με τη στάση του και την ψήφο του αρνήθηκε να πληρώσει την κρίση της πλουτοκρατίας. Το εκλογικό αποτέλεσμα συνολικά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στέλνει μήνυμα αντίστασης, καταδίκης των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, του μνημονίου και της αντιλαϊκής πολιτικής.


ΣΕΛ.  8


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org