ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2010
Σελ. /32
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός πρέπει να τσακίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με βόλι ΚΚΕ

Περιοδεία χτες το απόγευμα στην Αμφιάλη, στο Κερατσίνι

Από τη συγκέντρωση που έγινε στην Αμφιάλη
Από τη συγκέντρωση που έγινε στην Αμφιάλη
«

Πηγαίνοντας στην κάλπη προσπαθούν το λαό να τον τρομοκρατήσουν. Οτι αν π.χ. δεν πλειοψηφήσουν πράσινοι περιφερειάρχες και πράσινοι δήμαρχοι θα καταστραφεί η Ελλάδα. Εμείς λέμε: Οσο πιο πολύ χάσει το ΠΑΣΟΚ, όσο περισσότερο η ΝΔ θα έχει χαμηλά ποσοστά τόσο καλύτερα για το λαό. Αν δε συμβεί αυτό, θα δίνουν ουσιαστικά έγκριση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και τότε, η άμεση χρεοκοπία του λαού είναι κατοχυρωμένη. Εάν δε χρεοκοπήσουν αυτοί, θα χρεοκοπήσει ο ελληνικός λαός και θα χρεοκοπήσει και με τρόπο ανεπανόρθωτο που θα χρειαστεί πολύ αίμα και πολλές θυσίες για να γυρίσουμε τα πράγματα αλλιώς. Εάν ο ελληνικός λαός δεν καταλάβει ότι πρέπει να τους τσακίσει και πρέπει να τους πολεμήσει με βόλι ΚΚΕ, όχι οποιοδήποτε βόλι. Ολα τα άλλα βόλια, το περισσότερο που θα κάνουν είναι αμυχές».

Αυτό τόνισε χτες βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην πλ. Εθνικής Αντίστασης στο Κερατσίνι, στην περιοχή της Αμφιάλης, με την παρουσία πλήθους κόσμου.

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Στις 15 του Νοέμβρη θα γεμίσουμε το Σύνταγμα και όχι μόνο. Κατά της τρόικας παλεύεις και με την ψήφο αλλά θα παλέψουμε και ζωντανά, θα γεμίσει το Σύνταγμα. Θα υποδεχτούμε την Τρόικα με συλλαλητήριο. Από εδώ και μπρος οποιαδήποτε κυβερνητικά μέτρα και οποιαδήποτε τρόικα θέλει αντιμετώπιση με παλιές και νέες μορφές αγώνα. Αλλά, βάζουμε μια υπογραφή σε αυτά που λέμε. Οι αγώνες θα πάνε χαμένοι αν δεν οδηγούν σε αλλαγή συσχετισμού δύναμης. Και η αλλαγή συσχετισμού δύναμης σήμερα μετριέται, δεν είμαστε σε επαναστατική περίοδο, μετριέται με το συσχετισμό δύναμης. Από τη μια μεριά τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και από την άλλη το ΚΚΕ με δυνάμεις λαϊκές ριζοσπαστικές.

Και για να τελειώσουμε: Από ποιους θα κριθεί ο συσχετισμός δύναμης; Από ποιους θα κριθεί αυτό που λέμε το λαϊκό μήνυμα; Θα κριθεί, καταρχήν, από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα. Και να το πούμε καθαρά. Θα κριθεί από την ψήφο των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ. Οχι γενικά των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ, αλλά από αυτούς που χτυπήθηκαν αλύπητα, όπως και οι άνθρωποι της ΝΔ και του ΚΚΕ, γιατί είναι εργάτες, είναι αγρότες, είναι φτωχοί επαγγελματίες αλλά θα κριθεί από τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που εξακολουθούν να έχουν αυταπάτες ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διορθωθεί. Αυτοί πρέπει να κάνουν το βήμα. Οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ που εγκρίνουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, γιατί, αν θέλετε, τα συμφέροντά τους, τα κοινωνικά, τα ταξικά είναι κοντά στο ΠΑΣΟΚ, αυτοί δε θα αλλάξουν την Κυριακή. Μεσαία στρώματα, ανώτερη υπαλληλία, ανώτερα μεσαία στρώματα, δεν τους πείθουμε.

Ομως, η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ είναι εργάτες, είναι φτωχοί αγρότες, μισθωτοί, και πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να κρατάνε συνθήματα που το ΠΑΣΟΚ προ πολλού τα πέταξε στο καλάθι των αχρήστων. Από αυτούς κρίνεται σήμερα η πορεία των εξελίξεων. Αυτοί είναι που θα βοηθήσουν να γείρει η πλάστιγγα και θα το βοηθήσουν με μια προϋπόθεση. Ψηφίζοντας "Λαϊκή Συσπείρωση", όχι οτιδήποτε άλλο. Τότε θα υπάρχει άλλη ατμόσφαιρα στην Ελλάδα, θα υπάρχει άλλος αέρας. Ανθρωποι που δεν έχουν εμπιστοσύνη στο λαϊκό παράγοντα θα ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους. Επομένως, να το πούμε καθαρά: Πολλά πράγματα κρίνονται την Κυριακή, όχι τα πάντα. Ο λαός αργά ή γρήγορα θα αντιδράσει. Αλλά όχι άλλος χαμένος χρόνος. Εχεις ένα όπλο την Κυριακή. `Η θα το βάλεις στον κρόταφό σου ή θα το στρέψεις εναντίον των δύο κομμάτων, και βεβαίως ρίχνοντας βόλι ΚΚΕ. Δεν είναι εγωιστικό αυτό που λέμε, είναι το ρεαλιστικό».

Νωρίτερα, η Αλέκα Παπαρήγα είχε περιοδεύσει στον εμπορικό δρόμο της Τσαλδάρη, όπου μίλησε με εργαζόμενους και καταστηματάρχες της περιοχής οι οποίοι μετέφεραν με παραστατικό τρόπο την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. «Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο», «ο κόσμος δεν έχει λεφτά να αγοράσει παρά μόνο τα απαραίτητα», «η πτώση της αγοραστικής κίνησης είναι κατακόρυφη», «κάτι πρέπει να γίνει, να αντιδράσουμε δεν πάει άλλο», ήταν μόνο μερικές από τις φράσεις των καταστηματαρχών προς την Αλ. Παπαρήγα, η οποία τους κάλεσε να αντιδράσουν και μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να δώσουν από κοινού τη μάχη για να μην περάσει αυτή η βάρβαρη πολιτική.


Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ
Να απλωθεί σε όλη την Ελλάδα ένα τεράστιο κόκκινο γαρίφαλο

Σε μια μαχητική και μαζική συγκέντρωση στην Πετρούπολη, μίλησε χτες το βράδυ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Από τη χτεσινή συγκέντρωση
«

ΚΚΕ δυνατό η ελπίδα είναι εδώ!». Μ' αυτό το σύνθημα υποδέχτηκαν στο βήμα το Θανάση Παφίλη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, οι νεολαίοι και οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν χτες μαζικά στην Πετρούπολη, στην εκδήλωση - συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

«Ναι, αυτή την ελπίδα θέλουμε να δώσουμε στο λαό μας», απάντησε από το βήμα ο Θ. Παφίλης, καλώντας τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά να γυρίσουν νέα σελίδα για το λαϊκό κίνημα. «Καλούμε να μετατρέψετε την αγανάκτηση και την οργή σας σε δύναμη. Το ποτήρι της οργής έχει ξεχειλίσει, πρέπει στις 14 Νοέμβρη ένα κόκκινο γαρίφαλο να σκεπάσει όλη την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά. Τονίζοντας πως σ' αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για όλα, κάλεσε τις λαϊκές οικογένειες να προσπεράσουν τους «ανεξάρτητους» που τους κοροϊδεύουν, τους «αντάρτες - μαϊμού», την κυβέρνηση που συμπεριφέρεται στους συνταξιούχους σαν ζητιάνους και εκβιάζει ωμά όλο το λαό, αλλά και τη ΝΔ που προτείνει το ίδιο «βιτριόλι», με άλλο μείγμα. «Το ΚΚΕ αντιπάλεψε όλα τα "μνημόνια", και το Μάαστριχτ και την ΟΝΕ και τη Στρατηγική της Λισαβόνας κλπ.», υπενθύμισε για όσους όψιμα και καιροσκοπικά το παίζουν αριστεροί.

Ο Θ. Παφίλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα του Αιγαίου για το οποίο κανένα άλλο κόμμα δεν κάνει λόγο. Οπως είπε, ετοιμάζεται η συνδιαχείριση του Αιγαίου, τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα σύνορα είναι υπό αμφισβήτηση και ο ορυκτός πλούτος του Αιγαίου σχεδιάζεται να δοθεί στα μονοπώλια και στο ΝΑΤΟ.


«Απευθυνόμαστε σ' αυτούς που ταλαντεύονται ακόμη. Με σταθερό χέρι και τις δύο Κυριακές να δώσουν περήφανη απάντηση στην κυβέρνηση, στη ΝΔ, στους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, στον πρωθυπουργό που έχει υποσχεθεί σε όλα τα κοράκια της Ευρώπης ότι ο ελληνικός λαός θα κάτσει στα αυγά του. Ε, λοιπόν, ο εργαζόμενος λαός της Ελλάδας τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη θα υποδεχθεί την Τρόικα με ένα μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Θ. Παφίλης υπενθύμισε ακόμη ότι στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συμμετέχουν κομμουνιστές και αγωνιστές που δεν λύγισαν στις δύσκολες στιγμές, που μάτωσαν για τα λαϊκά δικαιώματα και κάλεσε τους εργαζόμενους να ρίξουν ψήφο - δηλητήριο σε αυτούς που ευθύνονται για τη σημερινή βαρβαρότητα, ώστε ο λαός να μπορεί την επόμενη μέρα να χαμογελάει και να βάλει πλώρη γι' αυτό που ονειρεύονται και θυσιάστηκαν γενιές και γενιές, να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους τον πλούτο που παράγουν. «Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα και μαζικά στη νεολαία και της λέμε: όλοι οι υπόλοιποι θέλουν να διαχειριστούν και να διασώσουν αυτόν τον άδικο κόσμο. Εμείς παλεύουμε για να τον ανατρέψουμε και να τον αλλάξουμε», κατέληξε.

Νωρίτερα χαιρετισμό απηύθυνε ο Θ. Κοτσαμπάς, υποψήφιος Δήμαρχος Πετρούπολης, ενώ μετά έδοσε συναυλία ο Κώστας Μάντζιος.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ