Σάββατο 6 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Η αγανάκτηση να γίνει δύναμη με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων

Από τη χτεσινή συζήτηση με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα
Από τη χτεσινή συζήτηση με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα
Σε ένα χώρο σκληρής δουλειάς, στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στην Ιερά Οδό (απ' όπου είχε ξεκινήσει άλλωστε τις περιοδείες του, τον Ιούλη, κατακαλόκαιρο) περιόδευσε χτες το βράδυ ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Σ' αυτούς τους 3,5 μήνες διαρκούς παρέμβασης σε πάνω από 160 γειτονιές, υπηρεσίες, σημεία της πόλης, τόπους εργασίας, όπου μοχθεί και διαβιώνει η λαϊκή οικογένεια, το μήνυμα που μεταφερόταν ήταν ένα: Η δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση να γίνει όπλο, δύναμη στα χέρια του λαού, με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ.

Στη διάρκεια της χτεσινής επίσκεψης, ο Νίκος Σοφιανός μίλησε και ξανασυζήτησε με τους εργάτες για τα ζητήματα που ταλανίζουν τους ίδιους (το 50% των εργαζομένων στην καθαριότητα είναι συμβασιούχοι που τους διώχνουν τους πρώτους μήνες του 2011, σε πολλούς από αυτούς - που δουλεύουν με «μπλοκάκι» - έχει έρθει ήδη περαίωση για να μειώσει κι άλλο το ήδη ισχνό εισόδημά τους, ενώ μεθοδεύεται η ιδιωτικοποίηση στην αποκομιδή και τη διαχείριση του χρυσοφόρου για το μεγάλο κεφάλαιο σκουπιδιού).

Ο Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι το ΚΚΕ υπερασπίζεται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, στηρίζει τους εργαζόμενους με μόνιμη σχέση εργασίας, που όμως με τα τελευταία μέτρα δεν πρέπει να νιώθουν και πολύ ασφαλείς, ταυτόχρονα ζητά τη μονιμοποίηση των 2.000 και πλέον συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων. Προειδοποίησε ότι οι κυβερνώντες, ΕΕ, ΔΝΤ ετοιμάζουν συνθήκες για να πλήξουν το σύνολο της εργατικής τάξης, γι' αυτό και οι εργάτες πρέπει αύριο Κυριακή να στείλουν μήνυμα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εφόσον υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή, φορομπηχτική πολιτική την οποία και θα συνεχίσουν αν δεν τους σταματήσουν.

Υπογράμμισε ότι η κρίση του συστήματος είναι βαθιά και για να βγει αλώβητο το μεγάλο κεφάλαιο καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις, τον εργαζόμενο λαό, φέρνοντας στην Ελλάδα μισθούς και εργασιακές συνθήκες Κίνας και Ινδίας. Συμπλήρωσε ότι στις 15 Νοέμβρη έρχεται στην Αθήνα κλιμάκιο της τρόικας ώστε σε συνεργασία με την κυβέρνηση να ράψουν νέο αντιδραστικό κουστούμι στο λαό. Εκείνη τη μέρα, συνέχισε, το ΚΚΕ απαντά με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Αλλά και την Κυριακή μπροστά στους εκβιασμούς Παπανδρέου και τη στρατηγική συμπόρευση του Σαμαρά μαζί του σε όλα τα βασικά ζητήματα (φορομπηξία, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές κλπ.), μπροστά στην ολιγαρχία, οι εργαζόμενοι πρέπει και μπορούν να ορθώσουν το ανάστημά τους ψηφίζοντας «Λαϊκή Συσπείρωση», στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αντίστασης, λαϊκής ανάτασης και αισιοδοξίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ