Σάββατο 6 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Χρεοκοπούν το λαό και τα Ταμεία

Στο ενδεχόμενο κυβέρνηση - τρόικα να διαγράψουν τα χρέη του κράτους προς τα Ταμεία, αναφέρθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο δελτίο του «ALPHA»

Στα χρέη του κράτους προς τα Ταμεία και στο ενδεχόμενο η τρόικα να συζητήσει με την κυβέρνηση τη μη καταβολή τους, ανέδειξε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA». Είπε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα:

«Ερχεται νέο κύμα κρίσης, αυτά τώρα που ακούμε για την "πράσινη ανάπτυξη" κλπ. πραγματικά πράσινα άλογα. Το θέμα όμως είναι ότι χρεοκοπεί ο λαός. Εγώ να σας πω μια μεγάλη βόμβα, που στη συνέχεια θα εξελιχθεί σε βάρος του λαού. Αυτή τη στιγμή το κράτος, η κυβέρνηση, χρωστά στο ΙΚΑ 9 δισ. και σήμερα στο ΙΚΑ είναι ασφαλισμένος όχι μόνο ο ιδιωτικός τομέας, αλλά και οι ΔΕΚΟ κλπ. και θα ενταχθούν και οι δημόσιοι υπάλληλοι στο ΙΚΑ. Το ίδιο το ΙΚΑ χρωστά στον ΟΑΕΔ 6,5 δισ. ευρώ, 2 δισ. στον ΟΕΚ και στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας 700 εκατομμύρια.

Πείτε, λοιπόν, ότι αύριο έρχεται η τρόικα - θα έρθει στις 15 (του Νοέμβρη), γι' αυτό να την "υποδεχτούμε" στο Σύνταγμα - και ξέρουμε τη δημιουργική λογιστική. Δημιουργική λογιστική υπάρχει και στην ΕΕ και υπάρχει και σε συνθήκες κρίσης. Θα βγει και θα πει, "διαγράψτε τα χρέη του κράτους προς το ΙΚΑ". Θα χρεοκοπήσει λοιπόν ο λαός. Αρα εδώ πρέπει να τρομοκρατήσουμε την τρόικα. Να σας το πω καθαρά: Οσο περνά το μήνυμα ότι ο λαός παρά τη διαμαρτυρία του αντέχει τις θυσίες, τόσο χειρότερα θα έρχονται».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ