Σάββατο 6 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΡΘΡΟ
Αντικομμουνισμός με διπλωματική σφραγίδα της ΟΔΓ στη Θεσσαλονίκη

Το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (ΟΔΓ) στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με γερμανικά ιδρύματα και το ΑΠΘ, διοργάνωσε εκδηλώσεις, με αφορμή την επέτειο της προσάρτησης της πρώην Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (ΓΛΔ) στη σημερινή ΟΔΓ

Θέματα των εκδηλώσεων ήταν:

α) «Από την ειρηνική επανάσταση στη γερμανική ενότητα»:

β) «Εκθεση του Ομοσπονδιακού Ιδρύματος: "Θυμόμαστε, δεν ξεχνάμε" - "Η μελέτη της δικτατορίας του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανίας (το κόμμα εξουσίας στη ΓΛΔ), με βάση τους φακέλους της Στάζι"».

γ) «Η μελέτη των φακέλων της Στάζι με γνώμονα την κοινή γνώμη, το Δημόσιο Δίκαιο και την πολιτική». Σε συνεργασία με το κοινωφελές Ιδρυμα «Hertiestiftung» και την υποστήριξη του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο σκοπός τους προφανής, να βάλουν τη σφραγίδα τους στα αντιδραστικά μέτρα που επεξεργάζονται και επιβάλλουν σε βάρος των λαών, τα επιτελεία, οι υπηρεσίες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και οι μητροπόλεις του ιμπεριαλισμού, σέρνοντας μαζί τους και τους υπόλοιπους «πρόθυμους» υποτελείς της Ευρωένωσης.

Επιμένουν στη διαστρέβλωση της Ιστορίας για να περνάνε ευκολότερα την εκμεταλλευτική πολιτική τους, αφαιρώντας τον πλούτο των λαών και τις κατακτήσεις των εργαζομένων που με αγώνες, θυσίες και αίμα απέκτησαν πριν και μετά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ως κύριο θέμα των εκδηλώσεων που επέλεξε η κα Marianne Birthler στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ ήταν: «Η μελέτη των φακέλων της Στάζι με γνώμονα την κοινή γνώμη, το Δημόσιο Δίκαιο και την πολιτική». Αναφέρθηκε επιγραμματικά στη δράση της Στάζι χαρακτηρίζοντάς την «γιγαντιαία μηχανή παρακολούθησης» (κάνει πως δε γνωρίζει τίποτα για το «φόνο» - δηλαδή, τη σκοτεινή δράση της «Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών» BND «Bundes Nachrichten Dienst» - τη δράση και τα εγκλήματα της CIA, των υπηρεσιών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Οι ομιλίες της εντεταλμένης της ΟΔΓ κας M. Birthler αποτελούσαν ένα μονότονο «κατηγορώ» ενάντια στην πρώην ΓΛΔ και μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξισώσει το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε με το ναζισμό και τα φασιστικά καθεστώτα που γνώρισε ο λαός μας και οι λαοί της Ευρώπης κι όλου του κόσμου. Και η προσπάθειά της αυτή στηρίζεται στην «ευφυή» ρήση του Γιόζεφ Γκέμπελς πως «αν πεις ένα ψέμα 100 φορές κάτι θα μείνει» (είναι πρακτικοί, ξέρετε οι Γερμανοί!).

1. Θεώρησε φυσικό η κα Μ. Μπίρτλερ να επαναλάβει την άτιμη αντικομμουνιστική προπαγάνδα εξίσωσης του σοσιαλισμού με τη χιτλερική κτηνωδία, αγνοώντας ότι βρίσκεται στην Ελλάδα, όπου κατά την 4χρονη ναζιστική κατοχή εξοντώθηκαν 600.000 Ελληνες (300.000 στα πεδία των μαχών, σε πόλεις, χωριά, σε δεκάδες φυλακές και ολοκαυτώματα, στα στρατόπεδα θανάτου Αουσβιτς, Μπούχενβαλντ, Μαουτχάουζεν, Νταχάου κ.α., δεκάδες χιλιάδες όμηροι στα εργοστάσια - κάτεργα της χιτλερικής Γερμανίας, όλοι τους θύματα εκδικητικής μανίας των ναζιστικών Ες - Ες). Εξοντώθηκαν τουλάχιστον 300.000 Ελληνες, κυρίως νέοι και παιδιά από την πείνα, εξαιτίας της αρπαγής των αποθεμάτων τροφίμων από τις κρατικές αποθήκες, την κλοπή της τελευταίας μπουκιάς από το κάθε ελληνικό σπίτι. Λήστεψαν τον πλούτο της Ελλάδας, τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της. Κατέστρεψαν τη βιομηχανική και παραγωγική υποδομή, το οδικό δίκτυο,

Οφειλε, όμως, η κα Marianne Birthler να γνωρίζει ότι η «Διασυμμαχική Επιτροπή» για το διακανονισμό των γερμανικών επανορθώσεων (που συνήλθε στις 14 Γενάρη 1946) αναγνώριζε την οφειλή της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Το ίδιο και η Επιτροπή των 29 χωρών, μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης, στην απόφασή της καλούσε τη Γερμανία να καταβάλει τις οφειλές της (κατοχικό δάνειο, καταστροφές, λεηλασία πλούτου και αρχαιολογικού θησαυρού, και πάνω απ' όλα των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπινων ζωών στην Ελλάδα).

Οι οφειλόμενες πολεμικές επανορθώσεις προς τη χώρα μας ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ και δεν έχουν δοθεί ακόμη.

2. Η κα M. Birthler αρκέστηκε να κατηγορήσει τη ΓΛΔ χωρίς να πει λέξη. Οτι η χώρα αυτή, χάρη στη συνεπή στάση και τον απόλυτο σεβασμό της Σοβιετικής Ενωσης, στις συμφωνίες των τεσσάρων συμμαχικών δυνάμεων (Σοβιετική Ενωση, Αγγλία, Γαλλία και ΗΠΑ), μετά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών (9 Μάη 1945), ήταν η μόνη ζώνη, «επιρροής της ΕΣΣΔ», που εφάρμοσε τα συμφωνηθέντα: Πλήρης αποναζιστικοποίηση, πραγματικό εκδημοκρατισμό στο έδαφος της ανατολικής ζώνης της Γερμανίας, εγκαθίδρυση κράτους δικαίου, ανεξαρτησία, ανεπτυγμένη οικονομία (9η χώρα οικονομικά στον κόσμο), σύγχρονο κι αναπτυγμένο βιοτικό επίπεδο, Κοινωνική Ασφάλιση, Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια και Πολιτισμό. Αυτά τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην πρώην ΓΛΔ ανταποκρίνονταν απόλυτα στις απαιτήσεις και τις επιθυμίες των εργαζομένων και της νεολαίας, της νέας ανεξάρτητης χώρας. Και τα συνθήματα που επικρατούσαν ήταν: «Ειρήνη, σοσιαλισμός, Οχι άλλος πόλεμος από γερμανικό έδαφος». Με αυτά τα συνθήματα διαπαιδαγωγούσε η ΓΛΔ το λαό της και τη νέα της γενιά.

Για να μην επαναλάβουμε τη μονοτονία της κας Μ. Μπίρτλερ, θα αναφερθούμε σε δυο συγκρίσιμα μέτρα.

Οπως σημειώνουμε παραπάνω, η πρώην ΓΛΔ με συνέπεια εφάρμοσε τις συμφωνίες των τεσσάρων συμμαχικών δυνάμεων και αξίζει να δούμε τι έκανε, από τη δική της πλευρά, με τις ίδιες συμφωνίες, η ΟΔΓ μετά τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

  • Στην επιστολή μιας Αμερικανίδας δασκάλας, στη «Χέραλντ Τριμπιούν» της Ν. Υόρκης (αρχές του Γενάρη του 1960), έγραφε και απορούσε «πώς γίνεται και εμφανίζεται τόσο ισχυρός ο ναζισμός εκεί που πρωτοεμφανίστηκε, αφού οι σύμμαχοι ανέλαβαν ρητά στον πόλεμο να τον ξεκαθαρίσουν, μια για πάντα»...

Η απάντηση στο ερώτημα ήταν, δυστυχώς, πολύ εύκολη: Η μόνη συμμαχική δύναμη που εφάρμοσε με συνέπεια την κοινή συμφωνία, για το ξερίζωμα του φασισμού από το γερμανικό έδαφος (απ' όπου ξεκίνησαν οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι του 20ού αιώνα) ήταν η Σοβιετική Ενωση. Και η εφημερίδα συνεχίζει:

«Οι δυτικοί (σ.σ. τονίζουμε για καλή ενημέρωση, Αμερικάνοι, Αγγλοι και Γάλλοι) για την εξυπηρέτηση των δικών τους απώτερων σχεδίων, όχι μόνο δεν εξετέλεσαν τις υποχρεώσεις τους προς τους λαούς, αλλά από την πρώτη στιγμή ενίσχυσαν εκείνα τα στοιχεία στη Δυτική Γερμανία, που επέτρεψαν να διαβρωθεί και τελικά να επανδρωθεί ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός της χώρας του Αντενάουερ όχι απλώς με μέλη του ναζισμού»... Και εξηγεί:

«Υπερβολή; Σκόπιμος "θόρυβος για τη δυσφήμιση" της Δυτ. Γερμανίας; Τα στοιχεία και οι αριθμοί μιλούν (...)

(...) Στοιχεία και αριθμοί δυτικογερμανικών αντικομμουνιστικών εντύπων και υπηρεσιών. Να μιλήσουμε πάλι για τον Σπάιντελ, τον Χόιζιγκερ και τους άλλους χιτλερικούς στρατηγούς, που είναι σήμερα ηγήτορες του ΝΑΤΟ; Ολοι γνωρίζουν το άθλιο, εγκληματικό παρελθόν τους. Στο κάτω κάτω πρόκειται, θα πει κανείς, για μερικές "ειδικές" περιπτώσεις. Αλλα στοιχεία είναι ίσως πιο αποκαλυπτικά της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στη Δυτική Γερμανία (...)

Η μεγάλη εφημερίδα του Αμβούργου "Ντι Αντερε Τσάιτουνγκ" δημοσίευσε στις 10 Οκτωβρίου 1957 τα παρακάτω:

...Ηδη επί 519 βουλευτών της νέας Βουλής τουλάχιστον 25% ήταν μέλη του εθνικοσοσιαλιστικού (χιτλερικού) κόμματος ή μιας από τις κύριες ναζιστικές οργανώσεις... Από το πλήθος διακρίνουμε τους εξής:

1) Δρ. Γκέρχαρντ Σράιντερ, υπουργός Εσωτερικών (μέλος του ναζιστικού κόμματος από το 1937, μέλος των "Στουρμαμπτάιλουνγκ" Ταγμάτων Εφόδου.

2) Καθ. Τέοντορ Ομπερλέντερ, υπουργός Προσφύγων (μέλος του ναζιστικού κόμματος από το 1933, υπολοχαγός των Ταγμάτων Εφόδων).

3) Δρ. Βίκτορ Εμάνουελ Πρόνσκερ, υπουργός Ανοικοδόμησης, ηγέτης του γερμανικού κόμματος (μέλος των ναζί από το 1938, μέλος των Ες Ες από το 1933).

4) Βάλτεμαρ Κραφτ, πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών του Μπούντεσταγκ (γερμανική Βουλή), λοχαγός των Ες Ες κατά τον πόλεμο, μέλος του ναζιστικού κόμματος από το 1933.

(...) Υποστηρίζεται πότε πότε από καλοθελητές ότι ο δρ. Αντενάουερ είναι "θύμα του Χίτλερ" κλπ. κλπ. Μολονότι είναι κωμικός αυτός ο ισχυρισμός και όλη η φιλοσοφία των "αντιφασιστικών" αγώνων του καγκελάριου είναι μεταπολεμικής κατασκευής, αξίζει να σημειώσουμε ένα χαρακτηριστικό στοιχείο που αποκαλύπτει τον άνδρα.

(...) Ιδού, όμως, ποιος είναι αυτός ο κύριος. Πρόκειται για ένα απαίσιο, βέβηλο πρόσωπο, που στιγματίζει το γερμανικό νομικό σώμα από ετών (...) Υπήρξε ο εμπνευστής και συγγραφέας των περιβόητων νόμων, με τους οποίους η τιμή και η περιουσία των φυλετικώς στιγματισμένων από τον χιτλερισμό "νομικώς" περιέρχονταν στο έλεος του κόμματος... Σαστίζω όταν αναλογίζομαι πόσες εγκληματικές πράξεις του ίδιου θυμάμαι εγώ ο ίδιος (δρ. Αρντ, βουλευτής του Μπούντεσταγκ, 12.7.1956).

(...) Την ίδια ευαισθησία έδειξε ο Αντενάουερ και ολόκληρη η κυβέρνησή του, όταν τον περασμένο Νοέμβριο, ύστερα από πιέσεις μερικών δημοσιογραφικών οργάνων της Δυτικής Γερμανίας, προέκυψε ζήτημα για τον δρ. Ερνστ Κάντερ, αρχιδικαστή πρόεδρο του Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου.

(...) Σε έναν πύρινο λόγο του ο Αντενάουερ υποστήριξε τον Κάντερ και χαρακτήρισε "κομμουνιστικές συκοφαντίες" την γενική κατακραυγή εναντίον του αρχιδικαστή. Ποιος ήταν ο δρ. Ερνστ Κάντερ; Γερμανός αρχιδικαστής, μέλος του χιτλερικού κόμματος από το 1934, διατέλεσε δικαστής της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης των στρατευμάτων κατοχής στη Δανία και με δική του απόφαση καταδίκασε σε θάνατο 486 Δανούς πατριώτες που εξετέλεσαν (Δανική Μαύρη Βίβλος, έκδοση 1946).

Ο Κάντερ ήταν ένας από τους χιτλερικούς δικαστές που πήρε ανώτατη θέση στο δικαστικό σώμα της Δυτικής Γερμανίας. Που περιελάμβανε μέλη της ναζιστικής Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, οι οποίοι συνολικώς ευθύνονταν για δολοφονία 861.414 πολιτών των χωρών της Ευρώπης, που κατέλαβαν οι χιτλερικές δυνάμεις, και την εκτέλεση 4.106 Γερμανών πολιτών και στρατιωτικών στην περίοδο 1934 - 1945. Και όμως, τα άτομα αυτά ούτε διώχτηκαν, ούτε τιμωρήθηκαν.

3. Ισως λίγοι υποψιασμένοι θα γνωρίζουν τον βίο και την πολιτεία του δρ. Κόνραντ Αντενάουερ στη Δυτική Γερμανία.

Αναδείχτηκε πρόεδρος του κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) το 1946 στην αγγλική ζώνη κατοχής της Γερμανίας και από τον Οκτώβρη του 1950 πρόεδρος της CDU σε όλη τη Δυτική Γερμανία. Σίγουρα δεν είναι γνωστές οι «λεπτομέρειες» ότι ο δρ. Κ. Αντενάουερ ήταν ο πρώτος εκλεγμένος καγκελάριος μετά την ήττα της χιτλερικής Γερμανίας και ιδρυτής του γερμανικού κράτους, της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (από το Σεπτέμβρη του 1949 έως τον Οκτώβρη του 1963).

α) Χρειάζεται να πληροφορηθούν (και ίσως έχουν πληροφορηθεί κατάλληλα) όσοι πολιτικοί επεξεργάζονται αντικομμουνιστικούς νόμους κατά του εργατικού κινήματος και του ΚΚΕ, ότι η κυβέρνηση της ΟΔΓ με καγκελάριο τον δρ. Κ. Αντενάουερ ήταν αυτή που υπέγραψε τις συμφωνίες του Παρισιού του 1954, με τις οποίες η ΟΔΓ εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ (Η κυβέρνηση της Δυτ. Γερμανίας παραβίασε όλες τις συμφωνίες των τεσσάρων συμμαχικών δυνάμεων).

β) Οτι ο δρ. Κ. Αντενάουερ άσκησε την πολιτική που συνέβαλε στην αναβίωση του μιλιταρισμού και ρεβανσισμού στη χώρα του.

γ) Πρέπει ακόμα να γνωρίζουν ότι ο καγκελάριος της Δυτ. Γερμανίας Κ. Αντενάουερ ήταν αυτός που αποφάσισε και έθεσε εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας (το 1956), το Κόμμα του Καρλ Λίμπκνεχτ, της Ρόζας Λούξεμπουργκ και του Ερνστ Τέλμαν, που σήκωσε πρώτο τη σημαία του αντιχιτλερικού αγώνα ενάντια στην κτηνωδία του χιτλερισμού και υπέστη τις μεγαλύτερες διώξεις, θανάτους και κρεματόρια (εξίσου με τους Εβραίους), από το χιτλερισμό.

δ) Πρέπει να γνωρίζουν ότι το ΚΚΓ ήταν το μόνο κόμμα που αγωνίστηκε με συνέπεια επί δεκαετίες για τα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά και δημοκρατικά προβλήματα της εργατικής τάξης και του λαού της Γερμανίας.

ε) Αυτός ο καγκελάριος ήταν ο πρώτος που ευθυγραμμίστηκε με τους επιθετικούς κύκλους των ΗΠΑ ενάντια στην ΕΣΣΔ και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες της Ευρώπης.

στ) Και το σπουδαιότερο, ο δρ. Κ. Αντενάουερ ήταν ο κυριότερος εμπνευστής της ρεβανσιστικής πολιτικής της χώρας του, που έθεσε ως στόχο του την αναθεώρηση της μεταπολεμικής δομής της Ευρώπης (Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια τόμ. 3, σελ. 46).

ζ) Τέλος, ήταν αυτός που πρωτοστάτησε και στον έλεγχο των οικονομικών των γερμανικών κομμάτων, που αντιγράφει η ΠΑΣΟΚική κυβέρνηση σήμερα.

Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια για τη μεταπολεμική και σημερινή Γερμανία.


Κώστας ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ιμπεριαλισμός ύψωσε το τείχος του Βερολίνου(12/11/2016)
Στρατιωτική αναβάθμιση με 130 δισ. ευρώ(28/1/2016)
Το «τείχος του Βερολίνου» και η σημερινή πολιτική(12/8/2001)
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ(14/3/2001)
"Αγρια Ανατολή"(27/7/1996)
"Είμαστε νόμιμοι"(30/3/1995)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org