Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Ο «διάλογος» δεν κρύβει τη συμφωνία με την αντιλαϊκή πολιτική

Απάντηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Θεσσαλονίκη στον υποψήφιο της ΝΔ

Ως καθαρά επικοινωνιακή τακτική, χαρακτηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», την πρόσκληση του υποψηφίου δημάρχου της ΝΔ Κ. Γκιουλέκα για συνάντηση των υποψηφίων δημάρχων προκειμένου να συμφωνηθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι υποψήφιοι, ώστε ο προεκλογικός αγώνας να είναι ευπρεπής και με ήθος. Γι' αυτό ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι δε θα συμμετάσχει.

Στη σχετική απαντητική επιστολή του, ο Σ. Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημειώνει πως πολιτική ευπρέπεια και ήθος είναι:

«Να τοποθετηθεί κάθε υποψήφιος και συνδυασμός ανοιχτά, με πολιτική συνέπεια, πάνω στα μεγάλα, γενικά προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων και της πόλης, στις αιτίες και τις ευθύνες του καθενός.

Να δηλώνεις την πολιτική ταυτότητά σου και όχι να την αποκρύπτεις προεκλογικά κάτω από την ομπρέλα του "ανεξάρτητου" και του "ακομμάτιστου".

Να σέβεσαι τα περί ευπρέπειας και ήθους του προεκλογικού αγώνα και όχι να δυναμιτίζεις - όπως κάνουν οι συνδυασμοί που στηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ - το προεκλογικό κλίμα, να αποπροσανατολίζεις από τα κύρια προβλήματα της πόλης και του λαού της.

Να αναγνωρίσεις δημόσια, θαρρετά και υπεύθυνα ότι η πολιτική των κομμάτων σας έχει φτάσει το δήμο και γενικά την τοπική διοίκηση στο σημείο να μην μπορεί να προσφέρει ούτε καν τις ελάχιστες υπηρεσίες στους δημότες, που πληρώνουν πανάκριβα.

Ο,τι και να συζητηθεί και ίσως "συμφωνηθεί" σε μια τέτοια συνάντηση που καλέσατε, γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να τηρηθεί, κάτω από την πίεση των προεκλογικών αναγκών. Είναι "εξ ορισμού" επικοινωνιακή πολιτική, στην οποία δεν μπορούμε να συμπράξουμε.

Το ήθος, η ευπρέπεια, η συνέπεια της δράσης της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" και του ΚΚΕ που τη στηρίζει είναι γνωστά σε όλο το λαό και κρίνεται καθημερινά ΜΟΝΟ από αυτόν. Η μοναδική συμφωνία που μας δεσμεύει είναι απέναντί του και στα συμφέροντά του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ