Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Χρήσιμες και κρίσιμες ημερομηνίες μέχρι τις εκλογές

Παραθέτουμε ορισμένες χρήσιμες οδηγίες και προθεσμίες που αφορούν τις εκλογές για τα τοπικά όργανα του κράτους (περιφέρειες και δήμους) που θα γίνουν στις 7 Νοέμβρη.

Συγκεκριμένα:

  • Ο υποψήφιος περιφερειάρχης πρέπει να είναι δημότης οποιουδήποτε δήμου ή κοινότητας, που περιλαμβάνεται στα όρια της περιφέρειας όπου θα είναι υποψήφιος.
  • Οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι πρέπει να είναι δημότες σε έναν από τους δήμους που περιλαμβάνονται στην περιφερειακή ενότητα (εκλογική περιφέρεια) που θα είναι υποψήφιοι.
  • Οπου δε συντρέχει η παραπάνω προϋπόθεση επιτρέπεται η μεταδημότευση (εκλογική μεταδημότευση η οποία πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό).
  • Οι μεταδημοτεύσεις για υποβολή υποψηφιότητας γίνονται μέχρι 16 Οκτώβρη. Πιο συγκεκριμένα, εάν κάποιος θέλει να κάνει μεταδημότευση για να μπορέσει να είναι υποψήφιος σε άλλο δήμο από αυτόν που είναι εγγεγραμμένος, πρέπει να ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία μέχρι τις 16 Οκτώβρη.
  • Η κατάθεση των συνδυασμών στον πρόεδρο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της έδρας της περιφέρειας (για την Περιφέρεια Αττικής το Πρωτοδικείο Αθηνών) πρέπει να γίνει τουλάχιστον 20 μέρες πριν από τις εκλογές, δηλαδή το αργότερο μέχρι τις 17 Οκτώβρη.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ