Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
«Να σηκωθεί ένα μπόι ψηλότερα η κοινωνική συνείδηση»

Ομιλία του Θ. Κωνσταντινίδη στην παρουσίαση του δημοτικού ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Παύλου Μελά

Από τη συγκέντρωση χτες στην Πολίχνη
Από τη συγκέντρωση χτες στην Πολίχνη
«Να σηκωθεί ένα μπόι ψηλότερα η κοινωνική συνείδηση μέσα απ' αυτές τις εκλογές», τόνισε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κατά τη χτεσινή ομιλία του, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πολίχνης όπου έγινε η παρουσίαση του δημοτικού ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Εκεί, μίλησε και η Σοφία Καλαντίδου, υποψήφια δήμαρχος Παύλου Μελά και βουλευτής του ΚΚΕ, η οποία τόνισε αναφερόμενη στην «Καλλικράτη» πως δεν μπορεί ένα αντιλαϊκό κράτος να έχει φιλολαϊκή κρατική δομή.

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε: «Μας κατηγορούν οι αντίπαλοί μας πως δε μας ενδιαφέρουν ή δεν έχουμε θέσεις για τα τοπικά ζητήματα. Η πραγματικότητα όμως λέει πως - πέρα απ' το ότι και το τοπικό είναι αντανάκλαση και εξαρτάται από το γενικό - ο εργαζόμενος δεν μπορεί να διασπαστεί σε διπλή προσωπικότητα. Δεν μπορεί να κάθεται στην ουρά του ΙΚΑ να περιμένει το γιατρό που δεν έχει, να είναι στην ουρά του ταμείου ανεργίας, να δουλεύει σε τετράωρα, να αντιμετωπίζει συνθήκες εξαθλίωσης στο χώρο εργασίας και ταυτόχρονα οι σοφοί της αυτοδιοίκησης να του τάζουν ότι εμείς θα σου κάνουμε τέτοιο περιβάλλον στο χώρο της κατοικίας που θα είσαι ευτυχής. Πώς θα είναι ευτυχής, ακόμη και με το καλύτερο περιβάλλον;

Γι' αυτό εμείς λέμε ότι σε αυτή την εκλογική μάχη βάζουμε το συνολικό πλαίσιο των απαιτήσεων και των διεκδικήσεων των λαϊκών στρωμάτων. Και όχι μόνο δε μειονεκτούμε απέναντί τους, αλλά τους προκαλούμε να μας πούνε τι έχουν κάνει όλο αυτό το διάστημα για τα πραγματικά, ουσιαστικά, λαϊκά προβλήματα. Εχετε δει κανέναν από τους εν ενεργεία δημάρχους ή νομάρχες, που είναι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ, να διεκδικούν μαζί με τους εργαζόμενους έξω από μια πύλη εργοστασίου που έχει κλείσει ο εργοδότης γιατί θεωρεί ότι τα κέρδη που βγάζει δεν είναι αρκετά; Οχι. Εχετε όμως δει τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ να ξημεροβραδιάζονται εκεί».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ