Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του λαού στο Αιγαίο η κυβέρνηση

Αλέκα Παπαρήγα: Τα θέματα που συζητάμε σήμερα, ΔΕΗ, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πράσινη ανάπτυξη, συνδέονται με το ενεργειακό μέλλον της Ανατολικής Μεσογείου, η οποία, όπως ξέρουμε, αποτελεί πεδίο αντιθέσεων των πιο ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Γης

  • Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρει ιστορική ευθύνη, γιατί στην ουσία οδηγεί στην απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, τα οποία περιλαμβάνουν και τα δικαιώματα εξόρυξης των πετρελαϊκών κοιτασμάτων.
  • Με την επίσκεψη Ερντογάν συστάθηκε Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκίας - Ελλάδας, που αποτελεί φυσική συνέχεια της Συμφωνίας της Μαδρίτης που υπέγραψε ο κ. Σημίτης με τον Ντεμιρέλ και της γενικότερης δέσμευσης που έχει η χώρα μέσα στη δομή και του ΝΑΤΟ.
  • Η κυβέρνηση δεν έχει ορίσει αποκλειστική οικονομική ζώνη στο Αιγαίο. Και έτσι, μέσω διεθνών διαγωνισμών και μέσω του νέου δημόσιου φορέα των υδρογονανθράκων, μπορεί να εκχωρήσει την εκμετάλλευση εγχώριων κοιτασμάτων σε διάφορες εταιρείες.
  • Υπάρχει το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου, γιατί μέσω του Καστελόριζου ενώνονται νοτίως οι αποκλειστικές οικονομικές ζώνες Ελλάδας και Κύπρου και υπάρχει το κρίσιμο ζήτημα των οριοθετήσεων των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου και Λιβάνου.

ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ