Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Να βγουν μπροστά οι εργάτες του κλάδου

Την ευθύνη των εργαζομένων του κλάδου να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης για Ενέργεια δημόσιο αγαθό αναδεικνύουν οι εξελίξεις. Αλλωστε, για τους ίδιους, η απόκρουση της πολιτικής που ξεπουλά τη ΔΕΗ είναι ταυτόσημη με την υπεράσπιση του ίδιου του δικαιώματός τους σε εργασία με δικαιώματα. Ετσι αποκτά ειδική σημασία (όπως και σε κάθε κλάδο) η κουβέντα και οργάνωση μες στους χώρους εργασίας.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, οι ταξικές δυνάμεις επιδιώκουν να απλώσει η κουβέντα με αφορμή και το πρόσφατο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, όπου επιβεβαιώθηκε ο αντεργατικός ρόλος της πλειοψηφίας. ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΑΔ (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισαν ναι στους αντεργατικούς - αντιλαϊκούς σχεδιασμούς για διαχωρισμό της μεταφοράς και της διανομής και θυγατροποίησή τους. Αξίζει εδώ να σημειωθεί η διπρόσωπη τακτική συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη διανομή στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι ως Τοπική Διοικούσα Επιτροπή ψήφισαν πριν το έκτακτο συνέδριο κατά της ιδιωτικοποίησης και του διαχωρισμού και στο συνέδριο είπαν ναι στο διαχωρισμό!

Στην αντίπερα όχθη, οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τις προσπάθειες για την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό στο χώρο διανομής του Πειραιά έγινε γενική συνέλευση των εργαζομένων, που κατήγγειλε την απόφαση του συνεδρίου, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αυτό οργανώθηκε, χωρίς ενημέρωση και προετοιμασία του κλάδου. Οι εργαζόμενοι συζήτησαν, πριν πιάσουν δουλειά, και ανέδειξαν τη σημασία να δυναμώσουν οι μαζικές διαδικασίες, με συνελεύσεις κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ