Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΑΛΗΘΕΙΕΣ & ΨΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνος αλυτρωτικός εθνικισμός

Σε ρεσιτάλ δημαγωγίας, αλυτρωτισμού και άκρατου εθνικισμού, επιδόθηκαν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - αλλά και διαφόρων τύπων «ανεξάρτητοι» - στην Κεντρική Μακεδονία, κατά το γιορτασμό της «ημέρας του μακεδονικού αγώνα», προχτές Κυριακή, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Περιφέρειας.

Ο Π. Ψωμιάδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη ΝΔ, είπε: «Το μήνυμα της ημέρας αυτής είναι σαφές: Η Μακεδονία μας δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται, δεν παραχωρείται. Η εθνική μας ταυτότητα, η ψυχή μας, δεν αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης. Χρέος μας είναι να επαγρυπνούμε, να μην αφήσουμε ανοιχτές Κερκόπορτες. Γιατί τότε, όπως διδάσκει η Ιστορία, ακολουθούν Αλώσεις». Πίσω απ' τις εκφράσεις περί «εθνικής ταυτότητας» και «Κερκόπορτας», υποθάλπεται ο πραγματικός εθνικισμός. Καθόλου τυχαίο, ότι σε άλλο σημείο του λόγου - απευθυνόμενος σε όλους τους «Μακεδόνες» και τους Ελληνες - είπε: «να μην παραδώσουμε ποτέ το ιερό όνομα και τα σύμβολα της Μακεδονικής γης».

Από την πλευρά του ο Μ. Μπόλαρης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με το ΠΑΣΟΚ, στο ίδιο πάντα πλαίσιο είπε με τη σειρά του ότι «Η ήττα του Βουλγαρικού αναθεωρητισμού», ήρθε ως αποτέλεσμα «της προσπάθειας που καρποφόρησε στο γόνιμο έδαφος της Ελληνικής γλώσσας και παιδείας, με την ιδιαίτερη πρακτική αξία της στην κοινωνική και οικονομική ζωή της εποχής». Ο Στ. Παπαθεμελής, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε ένα ρεσιτάλ αλυτρωτισμού και επικίνδυνης, για τα λαϊκά στρώματα, λογικής, είπε πως οι Μακεδόνες, «ήταν, είναι και θα είναι Ελληνες. Επομένως, με τα καμώματά τους οι σκοπιανοί έχουν επιλέξει να είναι Ελληνες και κατ' ακολουθίαν αντί αυτοί να διεκδικούν τη μισή Ελλάδα, είναι η Ελλάδα που πρέπει να διεκδικεί ολόκληρα τα Σκόπια αφού η εμμονή τους στο μακεδονισμό τους καθιστά αλύτρωτους Ελληνες»!!! Ούτε λίγο ούτε πολύ διεκδικεί την ΠΓΔΜ, ως ...ελληνικό χώρο!

Μετά από όλα αυτά, το ερώτημα είναι ένα: Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματοβιοτέχνες, οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, τι έχουν να κερδίσουν από όλα αυτά τα αλυτρωτικά κι εθνικιστικά αλυχτίσματα; Ολοι αυτοί οι υποψήφιοι, πίσω απ' τις κορώνες περί Μεγαλέξανδρου, Μακεδονομάχων κλπ., κρατούν τα σκήπτρα μιας αντιλαϊκής πολιτικής που συνεχίζεται, επεκτείνεται και τσαλαπατάει κάθε δικαίωμα, κάθε εργατική και λαϊκή κατάκτηση. Αντίστοιχα, όμως, τι έχουν να κερδίσουν και από τον αστικό κοσμοπολιτισμό, που είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος; Κι όχι μόνον αυτό. Κάθε φορά που η αστική τάξη, ρίχνει το δόλωμα του εθνικισμού, μόνο δεινά περιμένουν τους λαούς.

Ακριβώς γι' αυτό το λόγο απαιτείται από τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα εγρήγορση. Να μην περάσουν τέτοιες επικίνδυνες λογικές, που μόνο στόχο έχουν να γονατίσουν ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους του μόχθου. Να γυρίσουν την πλάτη τους και ψηφίζοντας μαζικά τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης», να δείξουν πως δεν πατούν την πεπονόφλουδα του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ