Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10794

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
Προετοιμάζουν το έδαφος για το επόμενο χειρότερο μνημόνιο
  • Η κυβέρνηση έχει ήδη καταλήξει μαζί με ΕΕ - ΔΝΤ για το επόμενο ακόμα χειρότερο μνημόνιο, που η ΝΔ το γνωρίζει και συμφωνεί.
  • ΚΚΕ: Για να γλιτώσει ο λαός τη χρεοκοπία, πρέπει να τους βάλει φρένο με την πάλη και την ψήφο του, αποδυναμώνοντας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τα αναχώματά τους, ψηφίζοντας τώρα «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΣΕΛ.  6

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ κρατική κοινωνική ιδιοκτησία

Οι κατευθύνσεις και τα μέτρα που δρομολογεί η κυβέρνηση στον τομέα της Ενέργειας είναι προς όφελος της υψηλής κερδοφορίας ελάχιστων μονοπωλιακών ομίλων και θα έχουν πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για το λαό

Είναι ανάγκη η λαϊκή αντεπίθεση για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα Ενέργειας που θα υπηρετεί ένα σύνολο στόχων και κριτηρίων:

  • Την εξασφάλιση επαρκούς και φτηνής λαϊκής κατανάλωσης, η οποία θα ανεβάζει συνολικά το επίπεδο ζωής, θα κατοχυρώνει στην πράξη το ενεργειακό προϊόν ως κοινωνικό αγαθό.
  • Την κατοχύρωση και αύξηση θέσεων πλήρους και σταθερής εργασίας και τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των αμοιβών.
  • Την ασφάλεια των εργαζομένων του κλάδου, αλλά και των οικιστικών ζωνών και γενικότερα την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Τη διασφάλιση της υποδομής για την κάλυψη των αναγκών της κεντρικά σχεδιασμένης βιομηχανίας, που στηρίζεται στην κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής. Τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και της συνεταιριστικής συγκεντροποίησής της. Τη σχεδιασμένη ανάπτυξη συγκεκριμένων περιοχών και κλάδων, με μοχλό τον ενεργειακό τομέα.
  • Τη μείωση του βαθμού ενεργειακής εξάρτησης της χώρας. Παράλληλα, την ανάπτυξη διακρατικής συνεργασίας σε αμοιβαία επωφελή βάση, όταν και όπου προκύπτουν οι ανάλογες κοινωνικοπολιτικές προϋποθέσεις.

Μόνο αυτός ο δρόμος ανάπτυξης μπορεί ουσιαστικά να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.


ΣΕΛ.  7  -  8

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Φραγμό στην εμπορευματοποίηση δασών και με την ψήφο

Τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την προστασία των δασικών εκτάσεων και των ορεινών όγκων, οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την κυρίαρχη πολιτική, που προωθεί την εμπορευματοποίησή τους, παρουσίασε χτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξη Τύπου.


ΣΕΛ.  9

Τι θα κάνουν οι άλλοι στο β' γύρο;

Τι θα κάνουν οι άλλοι υποψήφιοι, («αντάρτες», «ανεξάρτητοι», ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, Αλαβάνος - Ψαριανός κλπ.) στο β' γύρο; Τα αστικά ΜΜΕ ρωτάνε μόνο το ΚΚΕ «τι θα κάνει στο β' γύρο», αν και έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα, «Λαϊκή Συσπείρωση» και στους δύο γύρους. Γιατί το κάνουν, αν και ξέρουν τη θέση του ΚΚΕ; Για να στρέψουν δυσαρεστημένες λαϊκές δυνάμεις στο ΠΑΣΟΚ και να εμφανιστεί ότι στηρίζει ο λαός την αντιλαϊκή πολιτική του. Βεβαίως, είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ ένα και το αυτό για το λαό. Γιατί δε βάζουν το ίδιο ερώτημα στους δήθεν ανεξάρτητους και αντάρτες όπως π.χ. στην περιφέρεια Αττικής στους Δημαρά, Μητρόπουλο; Μήπως γιατί και αυτοί είναι ΠΑΣΟΚ; Εμείς λέμε καθαρά ότι εκεί που δεν υπάρχουν υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στο δεύτερο γύρο ξαναψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση». Το ΚΚΕ έχει ενιαία πολιτική και στους δύο γύρους ενάντια σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ψήφος σε δήθεν αντάρτες, ανεξάρτητους, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κλπ., σημαίνει ψήφο σε δυνάμεις έτοιμες να συνδράμουν την αστική διαχείριση. Ολοι οι εργαζόμενοι, ακόμη και αυτοί που δεν ψήφισαν την πρώτη Κυριακή «Λαϊκή Συσπείρωση», να το κάνουν τη δεύτερη.



ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΗ
Απροκάλυπτη κοροϊδία

ΣΕΛ.  25
ΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δυναμική συγκέντρωση ενάντια στην ελληνοϊσραηλινή άσκηση

ΣΕΛ.  17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 29,26% το πλάνο στο δεύτερο κλείσιμο

ΣΕΛ.  3
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Με το ΚΚΕ τότε και τώρα για το δίκιο του λαού

ΣΕΛ.  19
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Κυβερνητική ευθύνη για καθυστερήσεις και παραλείψεις

Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής στις 8/10/2010, συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση που έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην προετοιμασία, τη λειτουργία και τη δραστηριότητα των συνδυασμών, αλλά και στη νομιμότητα των δηλώσεων κατάρτισης των συνδυασμών.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ