Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Να καταργηθούν όλα τα διόδια

Ανοιχτή επιστολή του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Γιώργος Μαρίνος

902

Ο Γιώργος Μαρίνος
Κάλεσμα στο λαό της περιοχής «να καταδικάσει στις εκλογές του Νοέμβρη τους συνδυασμούς που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά και τους συνδυασμούς που απείχαν από τις κινητοποιήσεις για την κατάργηση όλων των διοδίων και έμειναν μόνο στα λόγια», απευθύνει με ανοιχτή επιστολή ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». «Να παλέψουμε - τονίζει - ακόμα πιο αποφασιστικά για να καταργηθούν τα διόδια, για δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους που ο λαός έχει πληρώσει και πληρώνει με υψηλά τέλη κυκλοφορίας, με τους μεγάλους φόρους στα καύσιμα και τη γενικότερη φορολογία».

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Η "Λαϊκή Συσπείρωση", ο συνδυασμός που στηρίζεται από το ΚΚΕ και άλλους αγωνιστές και αγωνίστριες που συναντιούνται καθημερινά στην πάλη για τα λαϊκά προβλήματα, διεκδικεί να καταργηθούν όλα τα διόδια. Αυτή η θέση που αντιστοιχεί στα λαϊκά συμφέροντα δεν καταγράφεται απλά ως ένα αίτημα, αλλά έχει γίνει στην πράξη στόχος πάλης της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που οι δυνάμεις της συμμετείχαν μαζί με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις, ανοίγοντας τα διόδια για να μην πληρώσει ο λαός, απαιτώντας να καταργηθούν.

Η στάση της κάθε πολιτικής δύναμης, η στάση του κάθε συνδυασμού στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές είναι κριτήριο που επιβάλλεται να υπολογίσει ο κάθε εργαζόμενος, παίρνοντας υπόψη ότι με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και των δημάρχων, έχει γίνει και γίνεται συνεχώς και πιο ακριβό είδος πολυτελείας και το πιο μικρό ταξίδι. Το παράδειγμα της διαδρομής Αθήνα - Λαμία είναι χαρακτηριστικό. Για μια διαδρομή 215 χιλιομέτρων πληρώνουν οι εργαζόμενοι τρεις φορές, στις Αφίδνες, στη Θήβα και στην Τραγάνα σύνολο 6,50 ευρώ για Ι.Χ. και η κυβέρνηση ετοιμάζει ακόμα ένα σταθμό διοδίων στις Θερμοπύλες (περίπου 2 ευρώ), ενώ σκοπεύει να επιβάλει νέο χαράτσι στο δρόμο Σχηματάρι - Χαλκίδα, με την ολοκλήρωση των έργων.

Οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες πληρώνουν εκατομμύρια ευρώ γιατί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, με τη συνένοχη στάση των δημάρχων και νομαρχών, με τη συνευθύνη των συνδυασμών τους, αποφάσισαν μαζί την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στους μεγαλοεργολάβους, στους οποίους παραχωρείται το δικαίωμα της εκμετάλλευσης των δρόμων για δεκαετίες αν και συμμετέχουν μόλις με 10% στα έργα τα οποία στην ουσία χρηματοδοτεί το δημόσιο.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καλεί το λαό να καταδικάσει στις εκλογές του Νοέμβρη τους συνδυασμούς που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά και τους συνδυασμούς που απείχαν από τις κινητοποιήσεις για την κατάργηση των διοδίων και έμειναν μόνο στα λόγια. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" απευθύνεται ακόμα και στον πιο διστακτικό εργαζόμενο και τον καλεί να πάρει την απόφαση, να της δώσει δύναμη για να παλέψουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για να καταργηθούν τα διόδια, για δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους που ο λαός έχει πληρώσει και πληρώνει με υψηλά τέλη κυκλοφορίας, με τους μεγάλους φόρους στα καύσιμα και τη γενικότερη φορολογία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτεί την κατάργηση όλων των διοδίων(2018-07-17 00:00:00.0)
Νέα διόδια στην ΠΑΘΕ(2018-02-01 00:00:00.0)
Διόδια που φυτρώνουν σαν «μανιτάρια»(2012-09-01 00:00:00.0)
Ληστεία του λαού τα διόδια στην Εγνατία(2012-07-25 00:00:00.0)
Κατάργηση όλων των διοδίων(2010-10-09 00:00:00.0)
Θα πληρώνουν χαράτσια από σήμερα και οι ανάπηροι(2009-11-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ