Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Μη χαραμίσετε ξανά το όπλο της ψήφου

Στο εργοστάσιο υποδηματοποιίας «ELITE» μίλησε χτες το πρωί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συζήτηση στο εργοστάσιο «Elite»
Από τη χτεσινή συζήτηση στο εργοστάσιο «Elite»
«Στο σχολείο που πάνε τα παιδιά μου, ζήτησαν από τους γονείς να πληρώσουμε εμείς το πετρέλαιο!». «Σ' εμάς ζήτησαν να πληρώνουμε οι γονείς την καθαρίστρια...». Αυτά είπαν, ανάμεσα σε άλλα, οι εργαζόμενοι στην υποδηματοποιία «ELITE», μιλώντας χτες το πρωί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Aττικής, Θανάση Παφίλη. Μαζί του στο εργοστάσιο βρέθηκαν ο Δήμος Θεοδώρου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων και η Βάσω Μάμαλη, μέλος της διοίκησης της ΟΕΚΙΔΕ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Αττική.

Με τον «Καλλικράτη» έρχονται πολύ χειρότερα τόσο στην Παιδεία, όσο και στην Υγεία, υπογράμμισε ο υποψήφιος του ΚΚΕ. «Τα σχολεία θα περάσουν στους δήμους και τις περιφέρειες, θα είναι αυτόνομες οικονομικές μονάδες και το κάθε σχολείο θα ψάχνει να βρει πόρους. Στη Δανία, που ισχύει ο αντίστοιχος "Καλλικράτης", έκλεισαν 150 σχολεία. Το ίδιο θα συμβεί και με τα νοσοκομεία. Θα πρέπει να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους, να κόψουν εξετάσεις που δεν κρίνονται συμφέρουσες».

Οπως τόνισε, τόσο ο «Καλλικράτης», όσο και το Μνημόνιο θα είναι όπλα στα χέρια των κυβερνήσεων και των αυριανών δημάρχων και περιφερειαρχών για να προσθέσουν νέα βάρη στις λαϊκές οικογένειες. «Εσείς αυτή τη στιγμή έχετε το όπλο της ψήφου και δεν πρέπει να το χαραμίσετε. Δεν μπορεί, δηλαδή, ο εργάτης κι η εργάτρια να επιβραβεύσει αυτούς που τον βασανίζουν», είπε και εξήγησε: Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που διαλαλούν στους μεγαλοεπιχειρηματίες ότι στην Ελλάδα έχουν «φθηνή πραμάτεια», φθηνούς εργαζόμενους. Πρέπει να απαντήσουν στη μείωση των κοινωνικών δαπανών, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για επιχορηγήσεις και φοροαπαλλαγές στους μονοπωλιακούς ομίλους, αλλά και στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, αντί αυτός να αξιοποιείται για τη λαϊκή και κοινωνική ευημερία.


Για να πάρει «θέση μάχης» ο λαός, πρέπει να ενισχύσει αποφασιστικά τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημείωσε ο Θ. Παφίλης. Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» σημαίνει μεταξύ άλλων πάλη μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε:

  • Διακόπτης της ΔΕΗ να μην κατέβει σε κανένα νοικοκυριό.
  • Ολα τα βιβλιάρια υγείας να σφραγιστούν. Κανένας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Ολα τα σχολεία να έχουν θέρμανση, χωρίς να επιβαρύνονται οι γονείς.
  • Τα κονδύλια της Περιφέρειας να δαπανηθούν για να ανακουφιστούν τα λαϊκά προβλήματα. Αγώνας για κατοχύρωση ελεύθερων χώρων.

Για να γίνουν όμως αυτά, συνέχισε ο υποψήφιος του ΚΚΕ, χρειάζονται δήμαρχοι και περιφερειάρχες που μαζί με το λαϊκό κίνημα συγκρούονται με τη γενική πολιτική γραμμή, που απειθαρχούν στις κατευθύνσεις της ΕΕ και είναι βαθιά εξαρτημένοι από τα λαϊκά συμφέροντα, όχι από την ανάπτυξη που «ταΐζει» τους επιχειρηματικούς ομίλους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ