Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΙΚΑ ΣΤΗ ΛΕΝΟΡΜΑΝ
«Προσπεράστε τις συμβιβασμένες ηγεσίες»

...στα τοπικά κρατικά όργανα και στο συνδικαλιστικό κίνημα

Από τη χτεσινή περιοδεία στο ΙΚΑ
Από τη χτεσινή περιοδεία στο ΙΚΑ
Στο Οφθαλμολογικό Κέντρο - Οδοντιατρικό Κέντρο Παίδων του ΙΚΑ στη Λένορμαν περιόδευσε χτες το μεσημέρι ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Συζητώντας με γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους και ασφαλισμένους, στη διοίκηση, στα οφθαλμολογικά εξεταστήρια, εργαστήρια και το χειρουργείο, στο παιδοδοντιατρικό και ορθοδοντικό τμήμα, στο ακτινολογικό, στο τηλεφωνικό κέντρο, ο Νίκος Σοφιανός έγινε δέκτης διαμαρτυριών για τη γνωστή κατάσταση στο ΙΚΑ, για εργαζομένους του που δουλεύουν εκεί και δεν είναι καν ασφαλισμένοι στο Ιδρυμα, τις ελλείψεις σε προσωπικό, την εντατικοποίηση της εργασίας, τις μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα, την επακόλουθη ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι.

Ο Ν. Σοφιανός ανέδειξε τις ευθύνες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, εν προκειμένω της ΑΔΕΔΥ, που μέχρι χτες, μια μέρα πριν την προκηρυγμένη για σήμερα απεργία των δημοσίων υπαλλήλων, είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να την απαξιώσει, να περάσει η όποια κινητοποίηση απαρατήρητη, να μείνει δίχως τη συμμετοχή των επίτηδες στοχοποιημένων υπαλλήλων προκειμένου η κυβέρνηση ανεμπόδιστη να προωθεί την πολιτική της. Σε αυτό το κλίμα κάλεσε σε συμπόρευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες του, αρχής γενομένης από τη συμμετοχή τους στη σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Προειδοποίησε ότι μπροστά είναι τα χειρότερα, π.χ. με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που εξισώνει τους μισθούς ακόμα χαμηλότερα, με τις νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ, στις τιμές βασικών ειδών κατανάλωσης, στο ρεύμα, στους λογαριασμούς που επιβαρύνουν τη λαϊκή οικογένεια. Θύμισε ότι και πέρσι, προεκλογικά, το ΚΚΕ είχε πει ότι έρχεται θύελλα και ότι έστω τώρα, στις εκλογές του Νοέμβρη, δίνεται ευκαιρία στους εργαζόμενους να διορθώσουν την ψήφο τους, να στείλουν μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής στα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται.

Ο Ν. Σοφιανός επισήμανε ότι τόσο η οργανωμένη πάλη, όσο ειδικά τώρα και η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση», σε Δήμο και Περιφέρεια, θα δείξει πόσο αποφασισμένος είναι ο λαός να πει «όχι» σε αυτά τα μέτρα, να τους βάλει φρένο. Επίσης, θα δώσει στη «Λαϊκή Συσπείρωση» τη δύναμη ώστε από καλύτερες θέσεις, όχι μόνο διεκδίκησης αλλά και διοίκησης, να τα αντιπαλέψει και να προβάλει αιτήματα και διεκδικήσεις. Nα αποσπάσει κατακτήσεις που θα δώσουν ανάσες στο λαό, θα ανακουφίσουν την καθημερινότητα των ανθρώπων του μόχθου, συγκεκριμένα μέτρα, όπως περίθαλψη για όλους, μειώσεις στους λογαριασμούς, προστασία των ανέργων, κλπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ