Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Στα σκουπίδια της Ιστορίας το κατάπτυστο φιρμάνι

Τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, στην Ολομέλεια για το κατάπτυστο ψήφισμα

Το αντιδραστικό ψήφισμα που εγκρίθηκε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατήγγειλε με παρέμβασή του κατά την διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ανέφερε τα παρακάτω:

«Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τo αντιδραστικό ψήφισμα που εγκρίθηκε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 5 Οκτώβρη 2010, από τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου - Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες - το οποίο ταυτίζει τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες με τον "εξτρεμισμό", στο όνομα της "καταπολέμησης του εξτρεμισμού" προτείνει τον περιορισμό και την κατάργηση βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων, το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, τα δικαιώματα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι, ακόμη και την απαγόρευση δράσης πολιτικών κομμάτων.

Ιδιαίτερη αναφορά επιφυλάσσει το κατάπτυστο αυτό ψήφισμα για την Ελλάδα και τους μεγάλους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ στη χώρα μας καθώς και στα άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ. Αποτελεί συνέχεια του αντικομμουνιστικού μνημονίου που πριν 5 χρόνια οι πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου επιχείρησαν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να το επιβάλλουν.

Πρωτοπόρος στη θέσπιση ενός γιγάντιου μηχανισμού καταστολής ενάντια στο εργατικό κίνημα και στον αντικομμουνισμό αναδεικνύεται η ΕΕ με τους "ευρωτρομονόμους", το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, την καταπολέμηση του "βίαιου ριζοσπαστισμού" και σωρεία άλλων νομοθετικών μέτρων καταστολής και τρομοκράτησης των λαών, την χυδαία και ανιστόρητη προσπάθεια ταύτισης του κομμουνισμού με το ναζισμό .

Η ταξική πάλη δεν σταματάει με ψηφίσματα και νόμους. Αποτελεί κινητήριο μοχλό της Ιστορίας, αναπόφευκτο προϊόν του καπιταλιστικού και κάθε προηγούμενου εκμεταλλευτικού συστήματος, γέννημα της βαρβαρότητας της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτά τα ψηφίσματα και οι νόμοι σας δεν είναι αποτέλεσμα δύναμης αλλά αντίθετα απόδειξη της αδυναμίας και του φόβου της αστικής τάξης απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, στις αντιστάσεις και στην πάλη των εργαζομένων που μεγαλώνουν, ιδιαίτερα κάτω από το βάρος της άγριας επίθεσης που στις συνθήκες της εξελισσόμενης καπιταλιστικής κρίσης έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο για να φορτώσει τα βάρη της στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα.

Η πάλη της εργατικής τάξης, η ανασυγκρότηση και αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος σε ολόκληρη την Ευρώπη μπορεί να τοποθετήσει τα ψηφίσματα αυτά εκεί που ανήκουν: Στα σκουπίδια της Ιστορίας !

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν έμπρακτα το αντιδραστικό ψήφισμα, με την ένταση της πάλης τους ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση κεφαλαίου - ΕΕ - αστικών κυβερνήσεων, δυναμώνοντας την προσπάθεια οικοδόμησης της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας εργατικής τάξης, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίας αγροτιάς που θα διεκδικήσει ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της Λαϊκής Εξουσίας και της Λαϊκής οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ