Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10788

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Η ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΕΙ
  • Εγκρίθηκε το αντιδραστικό ψήφισμα που ορίζει ως εξτρεμισμό κάθε λαϊκό αγώνα κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική.
  • Βαριές οι ευθύνες των βουλευτών της ΝΔ που το ψήφισαν και του ΠΑΣΟΚ που δεν το καταψήφισαν. Απαράδεκτος ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που δεν καταψήφισε τις συστάσεις για την εφαρμογή του.
  • Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό σε αγώνα, για να μην υλοποιηθούν στην Ελλάδα αυτές οι αποφάσεις.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ με μέτρα ανακούφισης των οικογενειών τους

Το ΚΚΕ διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους:

  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους για όσο διαρκεί η ανεργία και να υπολογίζεται ο χρόνος αυτός συντάξιμος. Με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, ο κατώτερος μισθός πρέπει να είναι 1.400 ευρώ και επομένως το επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ.
  • Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους άνεργους και τις οικογένειές τους, με κάλυψη της δαπάνης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
  • Δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά των ανέργων. Κατάργηση των τροφείων και χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
  • Αναστολή πληρωμών των δανείων και απαγόρευση κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας μέχρι 150 τ.μ. για την τετραμελή οικογένεια, την περίοδο της ανεργίας και επιδότηση του ενοικίου.
  • Μείωση των τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό και το σταθερό τηλέφωνο κατά 50% και απαγόρευση διακοπής της σύνδεσής τους την περίοδο της ανεργίας.

ΣΕΛ.  3

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ολοι αύριο στην απεργία με το ΠΑΜΕ
  • Αθήνα, 11 π.μ., στην Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη, 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις. Συμμετέχουν φοιτητές, σπουδαστές με το ΜΑΣ, μαθητές με τα συντονιστικά και γονείς (Φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση).


ΣΕΛ.  23

Το μήνυμα του λαού

Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα το μετρήσουν κυρίως στο εξωτερικό. Το λαό πρέπει να τον ενδιαφέρει πώς θα προσλάβουν το αποτέλεσμα των εκλογών οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στην Ευρώπη και διεθνώς, που βιώνουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, και όχι οι σύμμαχοι της κυβέρνησης, η ΕΕ και το ΔΝΤ. Η ψήφος που καταδικάζει την πολιτική των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και δυναμώνει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα δώσει το μήνυμα σε όλους τους λαούς ότι μπορούν, με κάθε μέσο, να δείξουν πως δε συναινούν στην ενιαία στρατηγική του κεφαλαίου. Οτι οι λαοί δε σκύβουν το κεφάλι, δεν μπερδεύονται από τις διάφορες διαχειριστικές προτάσεις που δεν αμφισβητούν τα μονοπώλια και την ΕΕ, δε φοβούνται τις απειλές, όπως η νέα απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το δυνάμωμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα στείλει διεθνώς ηχηρό μήνυμα ελπίδας, αλληλεγγύης και αντίστασης. Τέτοιο μήνυμα πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι, για να χτυπηθεί η κατευθυνόμενη απογοήτευση. Για να μετατραπεί παντού η αγανάκτηση σε δύναμη, που θα ενισχύσει τον κοινό, αποφασιστικό αγώνα. Για να αντεπιτεθούν οι λαοί, ανοίγοντας το δρόμο για ριζικές ανατροπές. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να λάβουν από τους εργαζόμενους και η ΕΕ και οι «αγορές».



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 22,04% η κάλυψη την πρώτη μέρα

ΣΕΛ.  3
ΜΕΙΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ
Θέλουν τους ασθενείς πελάτες των πολυεθνικών

ΣΕΛ.  20
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κλιμακώνει ενάντια στις Συλλογικές Συμβάσεις

ΣΕΛ.  21
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ ΣΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
O πλούτος να αξιοποιείται για τις λαϊκές ανάγκες

ΣΕΛ.  9
Νέες διαστάσεις η προβοκάτσια ενάντια σε ΚΚΕ και ΠΑΜΕ

Νέες διαστάσεις, που προκαλούν επιπλέον ερωτηματικά, αποκτά η προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ από κύκλους και μηχανισμούς που επιδιώκουν να εμφανίσουν το Κόμμα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα σαν φορείς ακραίων εθνικιστικών θέσεων. Αποκαλύφθηκε και νέος φάκελος με εθνικιστικό περιεχόμενο, που διακινείται ταχυδρομικά και εμφανίζει σαν αποστολέα την ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ