Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Συγκέντρωση για τα διόδια σήμερα στην Κατερίνη

Σε συγκέντρωση στην Πιερία ενάντια σε όλα τα διόδια, ενάντια στο ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση των εθνικών αυτοκινητοδρόμων από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ καλούν για σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στο σιντριβάνι (πλατάνι) στην Κατερίνη, οι τρεις συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο νομό Πιερίας (Κατερίνης, Δίου - Ολύμπου, Πύδνας - Κολίνδρου) και ο συνδυασμός για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» δηλώνει ότι παλεύει για: Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να μην κατασκευαστούν τα παράπλευρα διόδια στη Λεπτοκαρυά. Να ακυρωθούν οι αποικιοκρατικές συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Να γίνουν έργα και υποδομές από το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον. Δημόσιες και σύγχρονες συγκοινωνίες.

Στο μεταξύ, ο όμιλος «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» με μια προκλητική ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η κατασκευή των πλευρικών σταθμών διοδίων στον κόμβο Λεπτοκαρυάς προβλέπεται από τη Σύμβαση Παραχώρησης, είναι απολύτως νόμιμη και ξεκινά κατόπιν έκδοσης όλων των απαραίτητων αδειών και λήψης όλων των απαραίτητων εγκρίσεων». Επίσης, προσθέτει ότι «η κατασκευή των πλευρικών σταθμών διοδίων στον κόμβο Λεπτοκαρυάς είναι απαραίτητη γιατί στο συγκεκριμένο σημείο το υφιστάμενο παράπλευρο οδικό δίκτυο χρησιμοποιείται από τα διερχόμενα οχήματα για την παράκαμψη του μετωπικού σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς». Ουσιαστικά, παραδέχεται ότι κατασκευάζεται για να πληρώνουν όσοι μέχρι σήμερα δεν πληρώνουν χαράτσια, χρησιμοποιώντας το παράπλευρο οδικό δίκτυο...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ