Πέμπτη 29 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρώτοι στους θανάτους από τροχαία

Την πρωτιά στον αριθμό των θανάτων από τροχαία ατυχήματα εξακολουθεί να κατέχει η χώρα μας στην Ευρώπη. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2009, η χώρα μας μαζί με τη Ρουμανία κατέχει την πρώτη θέση στην ΕΕ ως προς τον αριθμό θανάτων από τροχαία ατυχήματα, με 130 νεκρούς ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Οσο, λοιπόν, και να θέλουν να μας παρουσιάσουν οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ σήμερα, όσο και της ΝΔ παλιότερα, ότι η κατάσταση βελτιώνεται, η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας θρηνεί κάθε χρόνο μια κωμόπολη 1.600 κατοίκων περίπου θύματα στην άσφαλτο!

Ισως η κατάσταση να βελτιωθεί στο εθνικό δίκτυο που έχει παραδοθεί σε ιδιωτικούς ομίλους, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων τους οποίους πληρώνει πανάκριβα ο λαός και για την κατασκευή και για τη χρήση με υπέρογκα χαράτσια διοδίων. Τι γίνεται όμως στο υπόλοιπο νομαρχιακό και επαρχιακό δίκτυο, που αποτελεί και το 90% και πλέον οδικό δίκτυο της χώρας;

Αυτό βρίσκεται ασυντήρητο και σε πανάθλια κατάσταση, που θυμίζει λαιμητόμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι παρακαμπτήριοι δρόμοι που χρησιμοποιήθηκαν όταν έκλεισε η Εθνική Οδός στα Τέμπη από τις πτώσεις βράχων τον περασμένο Δεκέμβρη.

Ενοχη, λοιπόν, και για την εκατόμβη νεκρών από τα τροχαία ατυχήματα είναι η πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μια πολιτική που κάνει το παν για να ικανοποιήσει τη θέληση των μεγαλοεργολάβων για κερδοφορία και όχι την ανάγκη του λαού για οδική ασφάλεια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ