Πέμπτη 29 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την κλιμάκωση της επιθετικότητας της Κολομβίας ενάντια στη Βενεζουέλα

Παρέμβαση - καταγγελία των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη και Γιώργου Τούσσα

Από παλιότερη διαδήλωση στην Κολομβία ενάντια στις αμερικανικές βάσεις
Από παλιότερη διαδήλωση στην Κολομβία ενάντια στις αμερικανικές βάσεις
Με την παρακάτω επιστολή προς την Κάθριν Αστον, ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με τους ευρωβουλευτές του Γιώργο Τούσσα και Μπάμπη Αγγουράκη, κατήγγειλε την κλιμάκωση της επιθετικότητας της Κολομβίας ενάντια στη Βενεζουέλα. Στην επιστολή σημειώνεται:

«Προς την Κάθριν Αστον, ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας.

Το κολομβιανό κράτος, η κολομβιανή κυβέρνηση, με την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ, για ακόμη μια φορά κλιμακώνει τις απειλές ενάντια στη Βενεζουέλα, οξύνοντας την κατάσταση στην περιοχή, και με ευθύνη της διαμορφώνονται προϋποθέσεις για σοβαρή πολεμική σύρραξη. Οι προκλήσεις ενάντια στη Βενεζουέλα έχουν πάρει τα τελευταία δύο χρόνια συστηματικό χαρακτήρα, με πολιτικές και διπλωματικές επιθέσεις, με την εγκατάσταση 7 νέων αμερικανικών βάσεων στο έδαφός της, με συνεχείς διεισδύσεις παραστρατιωτικών, ενώ υπάρχουν καταγγελίες και για δράση Κολομβιανών πρακτόρων και κομάντος και για εμπλοκή τους σε σχέδια δολοφονίας συνδικαλιστικών και πολιτικών αρχηγών.

Απαιτούμε να καταδικαστεί η κλιμάκωση της επιθετικότητας της Κολομβίας.

Να σταματήσει κάθε συνεργασία της ΕΕ με την Κολομβία καθώς και οποιαδήποτε εμπλοκή των ολλανδικών βάσεων σε Αρούμπα και Κουρασάο.

Να απομακρυνθούν άμεσα όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις από την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των ολλανδικών και γαλλικών στρατιωτικών βάσεων και εγκαταστάσεων.

Να απορριφθεί και να καταδικαστεί κάθε απειλή στην εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Βενεζουέλας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ