Πέμπτη 29 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαστρεβλωτής

Ακόμα και το ΚΚΕ συμφωνεί, με αποχρώσεις, στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Το 'πε χτες στο «ΜΕΓΚΑ» ο φωστήρας του δελτίου ειδήσεων Καψής, σε μια ακόμα προσπάθειά του να υπονομεύσει την κινητοποίηση των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης και να αποδείξει ότι οι πάντες είναι εναντίον των απεργών συκοφαντώντας ταυτόχρονα το ΚΚΕ.

Για να αντιληφθούμε με ακρίβεια το μέγεθος της διαστρέβλωσης των θέσεων του Κόμματος, από τον εν λόγω, να πούμε ότι τα λεγόμενά του σημαίνουν ότι το ΚΚΕ, υιοθετεί, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τις στρατηγικού χαρακτήρα αξιώσεις των πολυεθνικών και της ΕΕ να ακολουθηθεί η πολιτική ξεπαστρέματος εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών, μόνο και μόνο για να εξασφαλιστεί μεγαλύτερος ζωτικός χώρος για ακόμα περισσότερα μονοπωλιακά κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους, που θα σπεύσουν να καλύψουν το κενό. Μια πολιτική που, για επικοινωνιακούς λόγους, βαφτίστηκε «άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων», αλλά στην ουσία σημαίνει να ...κλείσουν τα σπίτια χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών. Οι αυτοαπασχολούμενοι αυτών των «επαγγελμάτων» είναι σύμμαχοι της εργατικής τάξης, βιώνουν και αυτοί τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής, στενάζουν κάτω από τις επιλογές στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι θέσεις του ΚΚΕ είναι σαφείς και ξεκάθαρες. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι φιλομονοπωλιακό. Από τη σκοπιά της αντίληψης που έχει για την ανάγκη της λαϊκής εξουσίας - οικονομίας καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να συστρατευτούν με την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, για την ανατροπής τους, ώστε να οικοδομήσουν την κοινωνία στα πλαίσια της οποίας, μαζί με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, τον κεντρικό σχεδιασμό και τον εργατικό έλεγχο, όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν εργασία με πλήρη δικαιώματα, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ