Πέμπτη 29 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κοροϊδία...

Μετά τον ασφαλιστικό νόμο που συρρικνώνει δραματικά τόσο τις κύριες όσο και τις επικουρικές συντάξεις, έρχεται το υπουργείο Εργασίας, με χτεσινή ανακοίνωσή του απαντώντας σε δημοσιεύματα, όπου διατείνεται πως «οι επικουρικές συντάξεις είναι απόλυτα διασφαλισμένες από όλα τα Ταμεία και για πολλά χρόνια». Δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από φτηνή προπαγάνδα.

Αρκεί να αναφέρουμε πως μόνο το τελευταίο διάστημα

  • κατάργησαν τη 13η και 14η σύνταξη για πάντα
  • επέβαλαν από τις αρχές Αυγούστου χαράτσι (ΛΑΦΚΑ) στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ από 3% έως 10%
  • πάγωσαν επί πέντε χρόνια, μέχρι, δηλαδή και το 2013, τις συντάξεις, στο ύψος του 2008, που σημαίνει πραγματική μείωση άνω του 15%.

Οταν, λοιπόν, έχουν γίνει όλα αυτά κι όταν, επιπλέον, αύξησαν τα χρόνια εργασίας από τα 35 στα 40 (12.000 ένσημα αντί για 10.500) για να έχει κάποιος το δικαίωμα στην πλήρη σύνταξη και όταν το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης καθορίζεται στο 65ο έτος, το οποίο όμως στην πράξη θα είναι ακόμα μεγαλύτερο, τότε να βγαίνει η κυβέρνηση και να λέει πως «οι επικουρικές είναι διασφαλισμένες», δεν είναι απλά κοροϊδία, αλλά προπαγάνδα και συνειδητή προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Πόσο μάλλον, όταν με βάση το νέο νόμο, οι επικουρικές συντάξεις θα χορηγούνται αν και εφόσον το επιτρέπει η «οικονομική βιωσιμότητα» των Ταμείων, δηλαδή με το πρόσχημα της βιωσιμότητας και των «κατάλληλων» αναλογιστικών μελετών... Τα έχει πει και στη Βουλή ο υπουργός. Δηλαδή, θα τις δίνουν τα Ταμεία, ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Εχουν λεφτά θα δίνουν. Δεν έχουν δε θα δίνουν. Δηλαδή, καθαρά ανταποδοτικές που σημαίνει εκβιασμός για μεγάλες εισφορές, αν και εδώ που τα λέμε με μισθούς πείνας, εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, ανεργία στα ύψη, τι εισφορές να δώσουν;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ