Πέμπτη 29 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ομολογίες

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ λέει και καμιά αλήθεια. (Ποτέ όμως σε προεκλογικές περιόδους). Για τον πρωθυπουργό μας μιλάμε φυσικά, που δήλωσε ότι η οικονομική κρίση είναι «ευκαιρία για να κάνουμε τομές που δεν κάναμε τόσα χρόνια»...

Για χρόνια - ομολογεί ο Γ. Παπανδρέου - σκέπτονταν να περικόψουν μισθούς, να καταργήσουν συλλογικές συμβάσεις, να απελευθερώσουν τις απολύσεις, να προωθήσουν πλήρως τη μερική απασχόληση.

Ε, τελικά, όπως φαίνεται, η υπομονή ...αμείβεται και βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία. Πρόσθεσαν και μπόλικη τρομοκρατία περί χρεοκοπίας μέσω των γνωστών οδών, εμφανίστηκαν ταυτόχρονα και διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις....

Φτιάχθηκε, λοιπόν, το σκηνικό με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, για να τρομοκρατηθούν και να χειραγωγηθούν συνειδήσεις. Το έργο γνωστό και εξαίρετος παραγωγός όπως πάντα το ΠΑΣΟΚ.

Στο ρόλο του χειροκροτητή και κλακαδόρου όπως καταλάβατε ήταν ο ΛΑ.Ο.Σ. και ...κριτική της παράστασης έκανε η Νέα Δημοκρατία. Το εισιτήριο, πάντως, πανάκριβο και φυσικά το πλήρωσαν οι Ελληνες εργαζόμενοι.

ΕΞΕΜΑΝΗ ο Ανδρέας Λοβέρδος επειδή - λέει - υπήρξαν δημοσιεύματα σχετικά με το ότι οι ελεγκτές της «τρόικας» δεν ήταν ικανοποιημένοι από τους ελέγχους τους σε 3 ασφαλιστικά ταμεία.

Αντιθέτως, δηλώνει ότι τα βρήκαν όλα θαυμάσια, την οικονομική κατάσταση μια χαρά και έφυγαν χωρίς να έχουν την παραμικρή ένσταση.

Ε, αφού τα πράγματα είναι τόσο ρόδινα (για την κυβέρνηση φυσικά, γιατί δεν το βλέπουν έτσι οι ασφαλισμένοι), τότε γιατί δε δεσμεύονται ότι δε θα πάρουν κανένα άλλο αντιασφαλιστικό μέτρο;

Μήπως γιατί όλα όσα έχουν κάνει δεν είναι παρά μόνο η αρχή και γιατί σχεδιάζουν άμεσα νέες επιδρομές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα; Βλέπετε, ο δρόμος της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου ...δεν έχει τέλος.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ