Τρίτη 1 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΗ ΣΟΥ ΘΟΛΩΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΤΙΑ

ΕΝΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΕΙΝΑΙ... «"Είστε εκτός γραμμής" ("not in line") και πρέπει να προσαρμόσετε πλήρως το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού στο Μνημόνιο που έχετε υπογράψει για την παροχή οικονομικής βοήθειας. Ετσι, ξεκινά η 5σέλιδη επιστολή που έστειλαν στις 20 Μαΐου οι εμπειρογνώμονες της ΕΕ (...) σε βοηθήματα θα μετατραπούν οι συντάξεις ακόμη και της 35ετίας αν τηρηθεί πλήρως το Μνημόνιο (...) το ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού του συνταξιούχου ύστερα από 35 χρόνια εργασίας θα κυμαίνονται (...) μεταξύ 32% - 35% (...) αντί του 70% που είναι σήμερα στο ΙΚΑ (...) με συντάξιμο μισθό 1.900 ευρώ ασφαλισμένος για 35 χρόνια που σήμερα εισπράττει το 70% (1.330 ευρώ) θα εισπράττει 610 ευρώ (το 32%) αν έχει ποινή (σ.σ. δηλαδή αν βγει στη σύνταξη πριν τα 65)» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΕΣ ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ: «Χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας οι τεχνοκράτες της τρόικας απαιτούν να εργαζόμαστε 40 χρόνια και να παίρνουμε σύνταξη 480 ευρώ. Ηδη μειώθηκαν εισοδήματα και συντάξεις, έρχονται ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα (...) νιώθουμε ανασφαλείς, αδύναμοι (...) στα παιδιά μας παραδίδουμε ένα διαλυμένο πτωχοκομείο» (ο Ηλίας Γεωργάκης στα ΝΕΑ).

ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ: «Ασφαλώς δεν είναι μόνο οι απεργίες που διώχνουν τους τουρίστες. Η ακρίβεια που υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα της χώρας έναντι των υπολοίπων μεσογειακών χωρών, φουντώνει κυρίως λόγω της αύξησης των φόρων. Το γεγονός ότι έχουμε τα ακριβότερα καύσιμα στην Ευρώπη και ο ΦΠΑ αυξήθηκε μέσα σε τρεις μήνες κατά τέσσερεις ποσοστιαίες μονάδες, εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την απροθυμία ξένων επισκεπτών να επιλέξουν τη χώρα μας. Ομως δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι σε αυτή τη διαδικασία αυτοκαταστροφής που εξελίσσεται χωρίς την παρέμβαση του κράτους» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ