Τρίτη 1 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΚΤΙΟ - ΒΟΝΙΤΣΑ
Να φύγουν τώρα οι μακελάρηδες

Από την πορεία μέσα στη Βόνιτσα
Από την πορεία μέσα στη Βόνιτσα
Ηχηρό, φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα, κλιμάκωση της πάλης απέναντι στον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό που «σφαγιάζουν» λαούς και εργασιακά λαϊκά δικαιώματα, έστειλαν το περασμένο Σάββατο από τη ΝΑΤΟική βάση του Ακτίου εκατοντάδες λαού από την Ηπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα.

Στη βάση όπου εδρεύουν τα ιπτάμενα ραντάρ των κατασκοπευτικών αεροπλάνων ΑΒΑΚΣ, τα οποία συμμετείχαν ενεργά στο μακέλεμα των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν και του Ιράκ, οι διαδηλωτές απαίτησαν την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και την απομάκρυνση των βάσεων, την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που συνδράμουν τις ιμπεριαλιστικές αποστολές. Να μη δοθεί «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», αφού μετά το Ακτιο και το Λιμάνι του Αστακού έχει μετατραπεί, με την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων, σε ορμητήριο στήριξης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, ανεφοδιάζοντας με αμερικάνικό υλικό τα ισραηλινά στρατεύματα στη Μέση Ανατολή.

Στη συγκέντρωση στο Ακτιο μίλησε ο Κώστας Κωτσαντής, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ. Η αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία μέσα στη Βόνιτσα, η οποία κατέληξε στην παραλία της πόλης και ακολούθησε συναυλία από ερασιτεχνικά συγκροτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ