Τρίτη 1 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Συζήτηση για μισθολογικό - ασφαλιστικό

Χαιρετισμό εκ μέρους του ΚΚΕ απηύθυνε ο Θ. Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον πολυχώρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στον Πειραιά, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων με θέμα: «Μισθολογικό, συνταξιοδοτικό - Το σήμερα και το αύριο. Μύθοι και πραγματικότητα. Η ομηρία της στρατιωτικής οικογένειας από την αβεβαιότητα του αύριο. Ποιος ευθύνεται και πώς μας επηρεάζει στο εργασιακό και οικογενειακό πεδίο; Συμπεράσματα και προτάσεις».

Το θέμα ανέπτυξαν ο Β. Λιώρης, υποπλοίαρχος ε.α., ο Ι. Αντωνιάδης, πλοίαρχος του ΠΝ και ο καθηγητής του εργατικού δικαίου Α. Μητρόπουλος. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε με τα ερωτήματα που διατυπώθηκαν από τους παρευρισκομένους.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων. Από το ΚΚΕ ο Θ. Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, επισήμανε ότι το ΚΚΕ σταθερά και από θέσεις αρχής, είναι στο πλευρό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Τόνισε ότι το Κόμμα είχε περιγράψει ήδη από την προεκλογική περίοδο τα αντιλαϊκά μέτρα, γιατί ακριβώς αυτά είχαν προαποφασιστεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να χωρίσει τους εργαζόμενους σε δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, σε υψηλόμισθους και χαμηλόμισθους και επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ένας μαζικός και ενιαίος αγώνας. Ξεχωριστή αναφορά έκανε στο γεγονός ότι σήμερα, παρά την τεχνολογική πρόοδο, όχι μόνο δε βελτιώνεται η θέση των εργαζόμενων, αλλά καλούνται να πληρώσουν την κρίση του συστήματος, το οποίο πλέον δεν μπορεί να δώσει λύσεις. Και τόνισε την ανάγκη οι Ενοπλες Δυνάμεις να υπερασπίζονται τα σύνορα της Ελλάδας και όχι τα ΝΑΤΟικά σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ