Τρίτη 1 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε ρόλο προβοκάτορα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Η συνέντευξη του Θ. Πάγκαλου στο κυριακάτικο «Βήμα» επιβεβαιώνει ότι το ΠΑΣΟΚ καθοδηγεί την ενορχηστρωμένη επίθεση λάσπης στο εργατικό κίνημα και την πολιτική πρωτοπορία του

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με το σύμμαχό της ΛΑ.Ο.Σ., είναι ο ενορχηστρωτής της βρώμικης προβοκάτσιας σε βάρος του ΚΚΕ και των εργατικών αγώνων, σε μια περίοδο που το αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του συνασπίζονται σε ιερή συμμαχία για να χτυπήσουν το ανερχόμενο λαϊκό κίνημα και την πολιτική του πρωτοπορία.

Αυτό επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά από την άτιμη επίθεση που κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο ΚΚΕ, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο κυριακάτικο «Βήμα». Οπως και το 2007 με την προβοκάτσια για τη «Γερμανός», έτσι και σήμερα, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να συκοφαντήσει το ΚΚΕ και τη μαζική λαϊκή πολιτική πάλη, δείχνοντας επί της ουσίας την ανησυχία του αστικού πολιτικού συστήματος για τους κλιμακούμενους εργατικούς αγώνες, στους οποίους μπαίνουν ολοένα και περισσότεροι ψηφοφόροι, παλιοί οπαδοί και μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Θ. Πάγκαλος ισχυρίζεται ότι το ΚΚΕ επιδιώκει «διάλυση του κράτους, κορύφωση της ανεργίας, λαϊκή δυστυχία», ισχυρίζεται ότι οι εργατικοί αγώνες φταίνε για την «πτώση του ελληνικού τουρισμού». Βολική ερμηνεία ενός κατεξοχήν θιασώτη του λιγότερου κράτους, ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης που φέρνει ανεργία και λαϊκή δυστυχία, να κατηγορεί το ΚΚΕ ως υπεύθυνο για την πολιτική της κυβέρνησής του. Τέτοια απάτη. Γιατί ανεργία και δυστυχία φέρνει η κλοπή του πλούτου από τους καπιταλιστές, που ενισχύει η κυβέρνηση με την πολιτική της.

Και συνεχίζει:

«Πέραν αυτού υπάρχει και ένα θέμα. Πρέπει να σταματήσουμε να παίζουμε το κρυφτό με την έννοια της βίας. Βεβαίως εγκληματίας είναι αυτός που σκοτώνει ανθρώπους. Αυτοί που έκαψαν τους τρεις ανθρώπους στην οδό Σταδίου είναι εγκληματίες και πρέπει να βρεθούν και να μπουν στη φυλακή. Υπάρχει και μια ανυπομονησία της κοινής γνώμης, γιατί επιτέλους δεν βρίσκονται; Αυτό όμως το φαινόμενο, αυτή η πράξη δεν είναι τυχαία. Ποιος επαγγέλλεται τη βία; Οταν φωνάζουν οι συνδικαλιστές - και μη μου πείτε ότι δεν το κάνουν οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ, γιατί τους είδα με τα μάτια μου και αναγνώρισα πρόσωπα στην τηλεόραση να φωνάζουν "να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή", αυτό δεν είναι πράξη βίας;».

Ιδια γλώσσα με τον Καρατζαφέρη

Εδώ πια δίνει τα ρέστα του. Οχι μόνο αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, αλλά χρησιμοποιώντας και κραυγαλέα ψέματα για να ενισχύσει την προβοκάτσια που έστησαν κρατικοί μηχανισμοί, ακροδεξιές ομάδες, με διασυνδέσεις ακόμη και με τον υπόκοσμο, λέγοντας πως αυτός είδε τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ να φωνάζουν τα προβοκατόρικα συνθήματα. «Μάτι γαρίδας» ο κ. Πάγκαλος. Οσο για τα υπόλοιπα και τους υπόλοιπους, αυτούς που έδρασαν στην προβοκάτσια, τα οποία στήριξε ο Γ. Καρατζαφέρης στη Βουλή, άλλος προβοκάτορας αυτός, φαίνεται ότι ο κ. Πάγκαλος τους παίρνει υπό τη σκέπη του. Οχι μόνο την προσωπική, αλλά ως στέλεχος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης. Ρωτά για το έγκλημα των προβοκατόρων, τις δολοφονίες στη «Μαρφίν», γιατί δε βρίσκονται. Οι προβοκάτορες ενίοτε έχουν και κάλυψη. Αλλωστε, μόνοι τους θα βρεθούν; Γιατί, αναφωνεί μέλος της κυβέρνησης, «γιατί δε βρίσκονται»; Επικίνδυνη για το λαό προπαγάνδα.

Ετσι σε πλήρη συντονισμό με τον Γ. Καρατζαφέρη, ο κ. Πάγκαλος προσπαθεί να χρεώσει στο ΚΚΕ και στο μαζικό εργατικό λαϊκό κίνημα τη δράση προβοκατόρικων και παρακρατικών μηχανισμών. Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα την επικίνδυνη για το λαό προβοκάτσια, προσπαθεί να αποδώσει στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ τη δράση των ακροδεξιών και άλλων προβοκατόρων που την ίδια μέρα επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή. Για να γίνει μάλιστα αληθοφανές το ψέμα του, λέει πως αναγνώρισε και πρόσωπα (!).

Κάλυψη από την κυβέρνηση

Στο ίδιο πνεύμα, απαντώντας χτες σε σχετικές ερωτήσεις, ο Γ. Πεταλωτής είπε ότι «καμία προβοκάτσια δεν εκπορεύεται από το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι αλήθεια ότι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ έχει μία ικανότητα να βλέπει παντού προβοκάτσιες. Οταν βλέπεις, όμως, παντού προβοκάτσιες χάνεις την πραγματικότητα και δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις όπως πρέπει».

Σε άλλο σημείο, καλύπτοντας πλήρως τα ψέματα του Πάγκαλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι «ο κ. Πάγκαλος σε μία συνέντευξη είπε την άποψή του. Δεν τίθεται ζήτημα ή όχι των απόψεών του (...) Πόλεμο "λάσπης", ως συνήθως, κάνει το ΚΚΕ προς το ΠΑΣΟΚ. Και δεν το κάνει τώρα, το κάνει χρόνια. Από κει και πέρα, είναι μία άποψη και καθένας σε αυτή τη Δημοκρατία δικαιούται να λέει τις απόψεις του (...) Ασυλία σε αυτή την πολιτική ζωή και στην πολιτική σκέψη δεν μπορεί να υπάρχει από κανέναν για κανέναν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ