Τρίτη 1 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανασύρουν και τον πρόθυμο Κοροβέση

Με ξοφλημένα ψέματα προσπαθεί να βάλει το ΚΚΕ στο κάδρο των σκανδάλων

Τις πρόθυμες εφεδρείες του επιστρατεύει ξανά το αστικό πολιτικό σύστημα εν μέσω νέων αποκαλύψεων γύρω από τα υπαρκτά σκάνδαλα, προκειμένου να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι όλα τα κόμματα είναι ίδια και διαπλέκονται με τις πολυεθνικές. Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κοροβέσης χτες στο «Κανάλι 1», στην ερώτηση «αν πιστεύει ότι στελέχη της αριστεράς ήταν στο κόλπο με τη ΖΗΜΕΝΣ», επανέλαβε τις αθλιότητες που είχε ισχυριστεί και πριν από ένα περίπου χρόνο, λέγοντας:

«Εχουμε το επίσημο στοιχείο, την υπογραφή του Μητσοτάκη - Παπανδρέου - Φλωράκη. Αυτοί, κάτι παραπάνω ξέρουν από εμάς, εννοώ ο ενιαίος τότε Συνασπισμός. Ο κ. Δραγασάκης και ο κ. Κουβέλης ήταν τότε στην κυβέρνηση. Δεν πρέπει κάτι να μας πουν έστω να υπερασπιστούν τη θέση τους. Αν ήμασταν στην Αμερική και γινόταν μία δίκη σκανδάλων θα καθόντουσαν και αυτοί στο σκαμνί και ας είχαν μία θριαμβευτική αθωωτική απόφαση. Αλλά η πολιτική ευθύνη είναι υπαρκτή. Πρέπει να μιλήσουν. Και υπάρχει ακόμη ένα στοιχείο, με όρους ψυχαναλυτικούς, τα επόμενα χρόνια έδειξαν μία ενοχική στάση. Απολογήθηκαν και είπαν ότι εμείς δεν κάναμε τίποτα. Δεν είπαν ότι εμείς μετείχαμε στην κυβέρνηση πήραμε αυτά τα μέτρα και να βγουν επιθετικά, ώστε να δείξουν ποια ήταν η θέση τους».

Για λογαριασμό των κομμάτων του κεφαλαίου, ο Κοροβέσης επιχειρεί να βάλει στο κάδρο της σκανδαλολογίας το ΚΚΕ, μέσω του ενιαίου τότε Συνασπισμού. Ξέρει καλά ότι οι ισχυρισμοί του καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα, όπως άλλωστε αποδείχτηκε και την τελευταία φορά που επιχείρησε την ίδια αθλιότητα. Επανέρχεται ωστόσο σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις, σε μια περίοδο που το αστικό πολιτικό σύστημα έχει ανάγκη όσο ποτέ να κάνει διάχυση ευθυνών σε όλα τα κόμματα για τα σύμφυτα με τον καπιταλισμό σκάνδαλα και να προστατέψει από τη λαϊκή αγανάκτηση το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, για τα οποία υπάρχουν επίσημες καταγγελίες και ομολογίες για χρηματισμό από την πολυεθνική «Siemens». Ο συγκεκριμένος δεν είναι ούτε η πρώτη φορά, ούτε η μόνη που στοχεύει στο ΚΚΕ. Καθείς και ο ρόλος του και η αποστολή του. Γιατί καλλιεργεί συνειρμούς, δεν έχει στοιχεία και συκοφαντεί συλλήβδην. Χρειάζεται και αυτής της μορφής χυδαία προπαγάνδα στο σύστημα και αυτό βρίσκει πρόθυμους σαν και τον παραπάνω...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ