Τρίτη 1 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να καταδικαστεί η δολοφονική επίθεση του Ισραήλ

Παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την εγκληματική επιδρομή κατά της νηοπομπής αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους της Λωρίδας της Γάζας κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με Ερώτηση του Γιώργου Τούσσα, προς το Συμβούλιο της ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει με οργή την εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων κατά της αποστολής αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, που οδήγησε σε δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Η νέα αυτή θηριωδία του Ισραήλ έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των εγκλημάτων που διαπράττει αυτό το κράτος - τρομοκράτης εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.

Η οικονομική, πολιτική και στρατιωτική αναβάθμιση των σχέσεων ΕΕ - Ισραήλ - δημιουργία Ενιαίου Εναέριου Χώρου - καθώς και η πολιτική ίσων αποστάσεων τροφοδοτούν την εγκληματική επιθετικότητά του σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και των λαών της ευρύτερης περιοχής.

Καταδικάζει το Συμβούλιο την επιδρομή του Ισραήλ κατά της νηοπομπής αλληλεγγύης προς το Παλαιστινιακό λαό, που είχε αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες; Καταδικάζει τις δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής;»


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ