Τρίτη 1 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Αντεπίθεση - γροθιά στην παραπλάνηση

Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και αποπροσανατολισμού επιδίδονται οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, με στόχο να ενισχύσουν την κάλπικη προπαγάνδα που ανάγει τα υπαρκτά σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται στελέχη των κομμάτων της πλουτοκρατίας, σε υπ' αριθμόν 1 υπεύθυνο για τη δημιουργία των ελλειμμάτων και - σύμφωνα με τη δική τους λογική - σε αιτία της οικονομικής κρίσης! Κάπως έτσι φτάνουν να παρουσιάζουν τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα σαν τη δήθεν πανάκεια που θα δώσει διέξοδο και θα αναμορφώσει το αστικό πολιτικό σύστημα. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός την περασμένη βδομάδα, μιλώντας στην ΟΚΕ Ροδόπης. Υποστήριξε ότι στην κρίση «οδηγηθήκαμε από πολλές πρακτικές αντιλήψεις και λειτουργίες, (...) και πολλές από αυτές είναι αποτέλεσμα αδιαφάνειας, ακόμη και εκτεταμένης διαφθοράς». Μέσα από έναν τέτοιο συλλογισμό, που παρουσιάζει την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα αντιλαϊκά μέτρα είναι «ανατροπές διορθωτικού χαρακτήρα»! Ασε που ήταν πρακτικές κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στις οποίες ήταν υπουργός.

Στο ίδιο πνεύμα και ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι «λεφτά υπάρχουν, λεφτά από φοροδιαφυγή, από φόρους που χαρίστηκαν στα μεγάλα εισοδήματα και στις μεγάλες περιουσίες, λεφτά που πήγαιναν σε αλόγιστες σπατάλες και δαπάνες χωρίς καμία λογική. Και βλέπει ότι για όλα αυτά σήμερα καταβάλλεται μια μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση για να μαζευτούν». Είναι φανερή η στόχευση της κυβέρνησης: Επιδιώκει να διαμορφώσει στο λαό μια στρεβλή αντίληψη για τη φύση και τις αιτίες της κρίσης και να στρέψει την εντεινόμενη λαϊκή οργή σε ανώδυνα και ανέξοδα κανάλια. Να πιστέψει ο λαός πως η οικονομική κρίση δεν είναι κλασική συνέπεια της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων και υπερπαραγωγής, αλλά μια κρίση «ηθικής», που οφείλεται στη διαφθορά και στη διαπλοκή. Οτι η λύση στην κρίση είναι η «αυτοκάθαρση» δήθεν του αστικού πολιτικού συστήματος και πως η θύελλα αντιλαϊκών μέτρων - που προωθεί η κυβέρνηση με τη συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.- είναι μονόδρομος για να ξεπεραστεί η κρίση.

Θέλουν να παραπλανήσουν τους εργατοϋπάλληλους και τα λαϊκά στρώματα. Η διαπλοκή του κεφαλαίου με τα κόμματά του είναι δεδομένη στον καπιταλισμό. Μάλιστα, η πολιτική τους έρχεται να νομιμοποιήσει την πιο μεγάλη κλοπή απ' όλες, αυτή της εργατικής δύναμης από μια χούφτα κεφαλαιοκράτες. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες θεριεύει και η παράνομη διαπλοκή, ακόμα και αν υπάρχουν πολιτικοί τίμιοι. Ούτε με την «κάθαρση» θα ξεπεραστεί η οικονομική κρίση. Επιπλέον, τα αντιλαϊκά μέτρα δε στοχεύουν στη μείωση των ελλειμμάτων, αλλά στη διαμόρφωση του εργασιακού μεσαίωνα που εδώ και χρόνια απαιτούν οι επιχειρηματίες. Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Αυτός είναι ο στόχος της πλουτοκρατίας που επιδιώκει μέσα από την αυτοκάθαρση και να απαλύνει τη λαϊκή αγανάκτηση που βράζει και την ίδια στιγμή να χτυπήσει σφοδρά τα λαϊκά δικαιώματα. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να φτάσει πλατιά στο λαό, που καλείται να δώσει τη δική του απάντηση: Να οργανώσει την αντεπίθεσή του, με προμετωπίδα τις ανάγκες και το δίκιο του.


Ελένη ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ