Τρίτη 1 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Αμεση καταγγελία του εγκλήματος και αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Δυναμική κινητοποίηση χτες στην ισραηλινή πρεσβεία

Δυναμική άμεση απάντηση στο νέο ιμπεριαλιστικό ισραηλινό έγκλημα σε πλοία της ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα, έδωσαν οι νεολαίοι της ΚΝΕ με συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες το απόγευμα στην πρεσβεία του Ισράηλ. Με συνθήματα «Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί, είναι το ΝΑΤΟ και οι Ισραηλινοί» και «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» πραγματοποίησαν πορεία από την Πανόρμου και έφτασαν στην ισραηλινή πρεσβεία όπου καταδίκασαν τις δολοφονικές ενέργειες του Ισραήλ και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό. Επικεφαλής της πορείας ήταν ο Γραμματέας της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης.

Ο γραμματέας της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ, Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, κατήγγειλε τη δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού, καλώντας «τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να εκφράσουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό» και πρόσθεσε ότι «απαιτούμε να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή».

«Καταδικάζουμε το αποτρόπαιο έγκλημα που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ όπλισαν το Ισραήλ για ακόμα μία φορά να αιματοκυλίσει τους λαούς», δήλωσε ο γραμματέας της Σπουδάζουσας και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Σταύρος Κουλής, προσθέτοντας ότι «το επόμενο διάστημα θα βρεθούμε απέναντι σε αυτούς που θέλουν τους λαούς υποταγμένους, είτε να πληρώνουν, είτε να κάνουν θυσίες για την κρίση, είτε ακόμα και μέσα από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Δε θα τα καταφέρουν να λυγίσουν ούτε το λαό, ούτε τη νεολαία».


Μαχητική η διαδήλωση στην ισραηλινή πρεσβεία

*

Μαχητική η διαδήλωση στην ισραηλινή πρεσβεία

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ