Παρασκευή 30 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μικρό, πολύ μικρό το μπόι τους

«

Αντικομμουνιστής» αυτοανακηρύσσεται από τις στήλες της χτεσινής «Καθημερινής» ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πριν από μερικές μόνο μέρες έκραζε από τηλεοράσεως ότι πρέπει να τελειώνει η «ανοχή» του αστικού πολιτικού συστήματος στο ΚΚΕ, το οποίο, όπως εκτίμησε, περνάει με τη δράση του τα όρια της νομιμότητας. Σ' ένα εμετικό άρθρο που πρόθυμα φιλοξενεί η εφημερίδα του εφοπλιστή Αλαφούζου, βγάζει όλο το μίσος που τρέφει ο ίδιος, η παράταξη και οι αστοί για την εργατική τάξη και τους αγώνες της, στοχοποιώντας την πολιτική πρωτοπορία της.

Ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται ανάμεσα σε άλλα: «Τη στιγμή που η χώρα βυθίζεται στη δίνη πρωτοφανών εξελίξεων, κάποιοι χαίρονται. Βλέπουν στην κρίση την ευκαιρία να υλοποιήσουν τις ιδεολογικές τους φαντασιώσεις. Αμφισβητούν ευθέως τους κανόνες της αστικής μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. Ισως οι πιο ονειροπόλοι θέλουν να πάρουν εκδίκηση για το γεγονός ότι 60 χρόνια πριν βρέθηκαν στο στρατόπεδο των ηττημένων και δεν κατάφεραν να κάνουν την Ελλάδα Αλβανία. Με τη συμπεριφορά τους αμφισβητούν ευθέως το Σύνταγμα στο οποίο ως βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου ορκίστηκα πίστη».

Ο Κ. Μητσοτάκης κάνει ένα βήμα παραπέρα απ' όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν τις τελευταίες μέρες από τους παπαγάλους της αστικής τάξης. Βάζει ανοιχτά το ζήτημα ότι οι αγώνες των εργαζόμενων είναι εκτός Συντάγματος και ζητάει να αντιμετωπιστούν ανάλογα. Στο ίδιο πνεύμα, ανασύρει την πιο μαύρη προπαγάνδα των μετεμφυλιακών χρόνων, δείχνοντας πως οι αστοί και τα τσιράκια τους ποτέ δεν χώνεψαν, αντίθετα πάντα φοβούνται τη δύναμη που κρύβει μέσα του ο λαός όταν παλεύει για το δίκιο του. Ο φόβος τους γίνεται διπλός όταν η λαϊκή πάλη δεθεί με την προοπτική της λαϊκής εξουσίας. Αυτό φανερώνει η έμμεση αναφορά του στον ηρωικό και δίκαιο αγώνα του ΔΣΕ.

Συνεχίζει ο Κ. Μητσοτάκης: «Αρνούμαι όμως να δεχθώ ότι μια μικρή ομάδα επαγγελματιών ταραξιών, με την κάλυψη ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, παραβαίνει συστηματικά και απροκάλυπτα τον νόμο, προκαλώντας τεράστια ζημιά στη χώρα (...) Η ζημιά στην εικόνα του τουριστικού μας προϊόντος είναι ανυπολόγιστη. Και βέβαια κάποιοι απλοί εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους αν τα ξένα πλοία παρακάμψουν τον Πειραιά. Σε αυτούς θα σταθεί αρωγός το ΚΚΕ; Μάλλον θα τους θεωρήσει παράπλευρη απώλεια στον αγώνα για την επιβολή της δικτατορίας του προλεταριάτου».

Ο Κ. Μητσοτάκης ξέρει καλά πως οι εργαζόμενοι δεν χάνουν τη δουλειά τους από τις κινητοποιήσεις, αλλά από την πολιτική του κεφαλαίου που ο ίδιος υπηρετεί. Ξέρει, επίσης, ότι το ΠΑΜΕ και οι κομμουνιστές στέκονται στο πλευρό του οποιουδήποτε χάνει τη δουλεία του, κερδίζοντας μάλιστα καθημερινά μικρές νίκες με την επιβολή της επαναπρόσληψής τους. Αλλος είναι όμως ο καημός που εκφράζει στο άρθρο του. Λέει πως οι εργατικοί αγώνες πλήττουν την οικονομία και οδηγούν σε απολύσεις. Γι' αυτό, το μόνο που μπορεί και πρέπει να κάνει ο λαός αυτές τις ώρες, είναι να σκύψει το κεφάλι, να αποδεχτεί τη μοίρα που του ετοιμάζουν οι «Μητσοτάκηδες» όλων των κομμάτων της πλουτοκρατίας, για λογαριασμό των συμφερόντων της.

Καταλήγοντας, ο Κ. Μητσοτάκης σημειώνει: «Ενας βασικός λόγος που η χώρα έφτασε σε αυτά τα χάλια είναι γιατί το πολιτικό σύστημα ανέχθηκε να μην τηρούνται οι νόμοι που το ίδιο ψήφιζε. Και βέβαια είναι αφελής όποιος νομίζει ότι ξορκίζονται αυτές οι ακραίες συμπεριφορές με διάλογο και παραινέσεις. Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει. Η απάντηση στην παρότρυνση για ανυπακοή του νόμου μπορεί να είναι μόνο η τήρηση του νόμου. Δεν κυβερνά το 8% αυτή τη χώρα. Το λιμάνι πρέπει να παραμείνει ανοιχτό και όσοι παρανομούν να κάτσουν στο σκαμνί. Η χώρα χρειάζεται μια πολιτική και ιδεολογική απάντηση στην ιδεολογική τρομοκρατία ενός τμήματος της Αριστεράς, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια απολαμβάνει μια ιδιότυπη πολιτική ασυλία».

Με άλλα λόγια, οι μειοψηφίες δεν έχουν δικαίωμα να διεκδικούν να γίνουν πλειοψηφίες, να παλεύουν για να κυριαρχήσουν οι ιδέες τους στο λαό. Εχουν υποχρέωση να μην αμφισβητούν και να υποτάσσονται στις όποιες νόθες εκλογικές πλειοψηφίες. Αυτή τη δημοκρατία υπερασπίζεται ο βουλευτής της ΝΔ. Θέλει το λαό στη γωνία, για να μπορεί το πολιτικό σινάφι του ανεμπόδιστα να υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, να συναλλάσσεται μαζί της, να υπερασπίζεται την κερδοφορία της από κάθε επιβολή.

Ορος για να γίνει αυτό είναι να τσακιστεί το κίνημα, σε μια περίοδο μάλιστα που το αστικό πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες. Αρα, «να εφαρμοστεί ο νόμος», λέει ο Μητσοτάκης και να χτυπηθούν οι αγώνες. Να ποινικοποιηθεί η δράση όσων παλεύουν για το δίκιο τους και των κομμουνιστών που πρωτοστατούν. Αυτόν τον καημό εκφράζει για λογαριασμό του συνόλου της αστικής τάξης και των κομμάτων του ο Κ. Μητσοτάκης. Τους κάθεται στο λαιμό το δίκιο του λαού, τους πνίγει. Και αλυχτούν σαν τα σκυλιά, νομίζοντας οι άμοιροι ότι με το μηδαμινό τους τους μπόι μπορούν να τρομοκρατήσουν το γίγαντα λαό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ