Παρασκευή 30 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ ΟΡΙΟ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

ΤΑ ΛΕΦΤΑ: «Στην τελική ευθεία είναι η "ένεση" ρευστότητας (...) στις τράπεζες μέσω της ενεργοποίησης του πακέτου στήριξης. Ηδη η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για τη λήψη πρόσθετης ρευστότητας, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να είναι έτοιμες και οι Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς. Τα κεφάλαια εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν τις τράπεζες (...) ενώ αναμένεται να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης της χώρας που αποτελεί ασπίδα προστασίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΝΑ 'ΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΕΔΩ, ΑΝΔΡΕΑ: «Η πρόταση που υπάρχει και πιθανώς θα ανακοινωθεί ως απόφαση είναι το πάγωμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων για διάστημα τριών ετών (...) το κυρίαρχο σενάριο είναι η ρύθμιση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ, ΠΡΟΛΑΒΕ: «Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της "Η" (...) για τους ήδη ασφαλισμένους το νομοσχέδιο προβλέπει τη μείωση συντάξεων για όσους δεν συνταξιοδοτούνται έως το 2012 (...) τη στήριξη της τρόικας αλλά και του ΣΕΒ φαίνεται ότι θα έχει το νέο Ασφαλιστικό» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΑΛΛΑ, ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ; «Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τους υπουργούς ότι "πρέπει να είμαστε όλοι εδώ την Παρασκευή" (...) εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για το κλίμα πανικού που έχει κυριεύσει τον κόσμο και ειδικά τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ: «Οι εργασιακές σχέσεις διαλύονται καθώς (...) προωθεί μέτρα όπως είναι η θέσπιση ατομικών συμβάσεων εργασίας, η μερική απελευθέρωση του ορίου απολύσεων και η μείωση των αποζημιώσεων» (το άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΟΠΩΣ ΖΕΙ, ΕΤΣΙ ΝΙΩΘΕΙ: «Η μεγαλύτερη παγίδα για μας τώρα είναι να λειτουργήσει ο εφησυχασμός (...) να αρχίσουν τα γνωστά ωχ αδερφέ (...) και δώσ' του οι αστακομακαρονάδες και τα ούζα στο ηλιοβασίλεμα» (ο Γ. Πολίτης στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ