Παρασκευή 30 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η επίθεση κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ δε θα περάσει

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Ηεπίθεση κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ από την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τα τσιράκια τους δε θα περάσει. Αυτό ξεκαθαρίζει το ΚΚΕ σε χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, στην οποία σημειώνει:

«Η κυβέρνηση, οργανώσεις του κεφαλαίου, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ. (κι από πίσω ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) μαζί με τους εργατοπατέρες και τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια της πλουτοκρατίας στα ΜΜΕ, τους χρεοκοπημένους συνταξιούχους της πολιτικής που τους έβγαλαν από τη ναφθαλίνη, όλοι αυτοί χίμηξαν στο ταξικό ναυτεργατικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ, επειδή, λένε, εμπόδισαν το κρουαζιερόπλοιο - κάτεργο να αποπλεύσει στην ώρα του, δηλαδή σε ώρα απεργίας.

Είναι οι ίδιοι που προωθούν και στηρίζουν την αντεργατική - αντιλαϊκή θύελλα, οι ίδιοι που στηρίζουν νέο πακέτο βάρβαρων μέτρων, που βάζουν πλάτη στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, στη νέα αύξηση του ΦΠΑ και άλλων έμμεσων φόρων, στην πλήρη κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, στην παραπέρα επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, στο πέταγμα στο δρόμο εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων. Είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα στηρίζουν το Μάαστριχτ και όλες τις αντιλαϊκές συνθήκες και νόμους της ΕΕ. Αυτοί που καλύπτουν τα εγκλήματα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, που είναι βαμμένο με το αίμα χιλιάδων και χιλιάδων σύγχρονων σκλάβων.

Ολοι αυτοί φοβούνται τη λαϊκή οργάνωση, αντίσταση και διαμαρτυρία. Φοβούνται τη μαχητική αντίδραση, το γεγονός ότι σμπαραλιάζεται η περιβόητη ταξική συνεργασία, από χιλιάδες εργάτες που δε σκύβουν το κεφάλι, αλλά είναι αποφασισμένοι να παρεμποδίσουν τον αντιλαϊκό χείμαρρο, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, να ακολουθήσουν το φιλολαϊκό δρόμο που δίνει προοπτική στη ζωή τους. Τα δίκαια αιτήματα ενός κλάδου, όπως των ναυτεργατών, αφορούν όλους τους εργαζόμενους, η επίθεση είναι ενιαία.

Εχουν επιστρατεύσει το ψέμα και τη συκοφαντία, την πλήρη διαστροφή της πραγματικότητας και τη χυδαιότητα, παρουσιάζοντας ως δήθεν συμφέροντα όλων, τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, του ΣΕΒ και των άλλων τμημάτων του κεφαλαίου που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους. Αυτοί που προκάλεσαν την κρίση, τώρα θέλουν να πληρώσουν τις συνέπειές της τα δικά τους θύματα. Και "ξεχνούν" τις συνθήκες γαλέρας στις οποίες δουλεύουν οι ναυτεργάτες, την ανεργία, το ΝΑΤ που έχουν καταληστέψει, τη μαύρη εργασία και το δουλεμπόριο στα λιμάνια. "Ξεχνούν" το "ΣΑΜΙΝΑ" και τόσα άλλα εγκλήματα.

Νόμος για τον εργάτη, νόμος για τον εργαζόμενο λαό είναι το δίκιο του. Κανένα εμπόδιο δε θα σταθεί ικανό να κάμψει την αγωνιστική ανάταση, την οργανωμένη πάλη, τη συνειδητή δράση. Είναι ο μόνος δρόμος για το λαό, προκειμένου να αντιμετωπίσει όσα υφίσταται και τα χειρότερα που έρχονται. Υπόλογοι, που θα πληρώσουν, δεν είναι οι παραγωγοί του πλούτου, αλλά οι εκμεταλλευτές τους και τα τσιράκια τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ