Παρασκευή 30 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κραδαίνει τα ελλείμματα για να τσακίσει δικαιώματα

Τα ταμεία που άδειασε η πλουτοκρατία επικαλέστηκε ο αρμόδιος υφυπουργός, για να χαρακτηρίσει «ανέφικτη» την πρόταση του ΚΚΕ

Πρόταση νόμου που κινείται στη σφαίρα του ιδεατού και όχι του εφικτού χαρακτήρισε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, ισχυριζόμενος ότι με αυτήν αγνοείται μια πραγματικότητα που έχει πολλά συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα τα οποία ουσιαστικά την καθιστούν ανέφικτη.

Ως πρώτο δεδομένο, ο υφυπουργός ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή η χώρα παρουσιάζει ένα έλλειμμα της τάξης του 13,8% για το οποίο δεν είναι - όπως είπε - υπεύθυνη η κυβέρνηση και είναι αυτό που «μας οδήγησε στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ». Επειδή, ισχυρίστηκε, η πρόταση νόμου μιλάει για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΚΚΕ ότι «πρέπει να ξέρετε ότι τα μισά από τα χρήματα που δαπανώνται σήμερα στην Ελλάδα προέρχονται από δανεικά» για τα οποία «διαπραγματευόμαστε τους όρους του δανεισμού αυτές τις μέρες».

Αναφερόμενος στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ο υφυπουργός Γ. Κουτρουμάνης είπε ότι δεν μπορεί κανένας να τις υποχρεώσει για παράδειγμα να μετατρέψουν μια σύμβαση εργαζομένου για ορισμένο χρόνο σε αορίστου χρόνου. Στη συνέχεια έκανε αναφορά στο νόμο για τις ελαστικές μορφές απασχόλησης που ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή, ισχυριζόμενος ότι αυτός περιέχει θετικές για τους εργαζόμενους ρυθμίσεις και δεν υπάρχει ούτε μια διάταξη που καθιστά δυσμενέστερο το καθεστώς των εργαζόμενων με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Μάλιστα είπε ότι στο νόμο δεν υπάρχει θέμα ούτε οκτάωρου, ούτε πενθήμερου, ούτε η θεσμοθέτηση της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας ή της διαθεσιμότητας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ