Παρασκευή 30 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Είναι στη σκέψη!

«Καίγεται» ο κόσμος και ανακοινώνονται σαρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, που από μόνες τους, χωρίς να συνυπολογιστούν οι υπόλοιπες ανατροπές κατακτήσεων και δικαιωμάτων που προωθούνται, συνιστούν μιαν ανελέητη και ευρείας κλίμακας επίθεση. Και τι κάνει η ΓΣΕΒΕΕ; Το ...σκέφτεται!

Το προεδρείο της αποφάσισε, «ανάλογα και με τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τον υπουργό Εργασίας», να συνεργαστεί με την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΕ για τη «συγκρότηση πλαισίου κινητοποιήσεων» με κύριο θέμα το Ασφαλιστικό.

Αλλά μέχρι να... σιγουρευτεί η ΓΣΕΒΕΕ για τα προωθούμενα μέτρα και να το συζητήσει με την ΕΣΕΕ, που δεν εμφανίζεται να τραβάει μεγάλο ...ζόρι, και να πάνε μετά στη ΓΣΕΕ, τους άλλες «εραστές» των «κοινωνικών διαλόγων» που έβαλαν πλάτη όλο αυτό στο διάστημα για να «σερβίρει» ανενόχλητη η κυβέρνηση τα μέτρα της, όλα θα έχουν γίνει πράξη. Ολα!

Και σαν να μην έφτανε αυτή η απαράδεκτη τακτική κωλυσιεργίας, η ΓΣΕΒΕΕ, «υπερασπιζόμενη», τάχα, τις αμοιβές των εργαζομένων, δηλώνει ότι όχι μόνο δεν πρέπει να υπάρξουν περικοπές μισθών, «αλλά τουναντίον έστω και ενδεικτικές αυξήσεις στα κατώτερα ημερομίσθια».

Προαναγγέλλει, δηλαδή, άγρια λιτότητα για τους εργαζόμενους και αυξήσεις ...συμβολικές και θέλει και συνεργασία με τη ΓΣΕΕ! Αλλά ξέρουν οι ηγεσίες των παρατάξεων της πλειοψηφίας στη ΓΣΕΒΕΕ πού τα λένε αυτά. Στους συνδικαλιστές που στηρίζουν θέσεις, στάση και τακτική, το λειψό ψωμί των εργατικών οικογενειών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ