Τετάρτη 7 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
48ωρη απεργία αποφάσισαν και λογιστές - κλωστοϋφαντουργοί

Σύσκεψη διοργανώνει την επόμενη Δευτέρα η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ

Η απεργία στις 11/3 (φωτ. από την πορεία στην Αθήνα) αποτελεί κι αυτή σημαντική παρακαταθήκη για την κλιμάκωση της πάλης
Η απεργία στις 11/3 (φωτ. από την πορεία στην Αθήνα) αποτελεί κι αυτή σημαντική παρακαταθήκη για την κλιμάκωση της πάλης
Απόφαση για 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απρίλη πήρε την περασμένη Παρασκευή η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), αναδεικνύοντας την ανάγκη για άμεση κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει το κεφάλαιο στην εργατική τάξη.

Οπως συζητήθηκε, το επόμενο διάστημα έχουν ήδη προγραμματιστεί μια σειρά από παρεμβάσεις στις μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες, ενώ στις 8 Απρίλη θα υπάρξει μια πρώτη συνάντηση με την εργοδοσία για τις Συλλογικές Συμβάσεις του κλάδου.

Στην ίδια κατεύθυνση κλιμάκωσης της συντονισμένης και ταξικά προσανατολισμένης δράσης όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από κλάδο, σχέση εργασίας, φυλή απόφαση για 48ωρη απεργία πήρε χτες και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος. Θυμίζουμε ότι απόφαση για απεργία στις 21 και 22 Απρίλη έχει ήδη πάρει από την προηγούμενη βδομάδα και η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, καλώντας και αυτή τις διοικήσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν απεργία χωρίς καμιά αναμονή και με πλαίσιο που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και όχι το πώς θα ξεπεραστεί η κρίση με το μικρότερο δυνατό κόστος για την πλουτοκρατία. Μάλιστα, η Ομοσπονδία έχει προγραμματίσει για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς μέχρι τις 15 Απρίλη.

Επίσης, η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ καλεί την επόμενη Δευτέρα 12 Απρίλη σε σύσκεψη στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης (Ομ. Σκυλίτση 19) «για να συζητήσουμε - όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση - τον καλύτερο προγραμματισμό της απεργίας στις 21 και 22 Απρίλη, ενάντια στον ανεξέλεγκτο πόλεμο που έχουν εξαπολύσει σε βάρος μας, κεφάλαιο - κυβέρνηση - ΕΕ, για την καταστρατήγηση ΣΣΕ, τη μείωση των μισθών, τη νέα φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζομένων, τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τα νέα πρόσθετα βάρη που θα επωμισθούν οι εργατικές οικογένειες από τα μέτρα που προετοιμάζονται στην Παιδεία και Υγεία». «Το σύνθημά μας και ο αγώνας μας μία μόνο επιδίωξη και στόχο μπορεί να έχουν: Καμία θυσία - την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οπως επισημάνθηκε και στη διευρυμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ που έγινε την περασμένη Τετάρτη, 31 Μάρτη, οι εργαζόμενοι καλούνται σήμερα, απ' τις ίδιες τις καταστάσεις, να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να υψώσουν τα λάβαρα του δικού τους αγώνα. Να αξιοποιήσουν την πλούσια πείρα που κατέγραψαν από τις απεργιακές μάχες των τελευταίων μηνών και να σημειώσουν νέα βήματα στην οργάνωση και την ταξική τους συσπείρωση, τη διεκδίκηση αιτημάτων για την αξιοποίηση του πλούτου που παράγουν προς δικό τους όφελος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ