Τετάρτη 7 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θηριωδία και υποκρισία

Γρηγοριάδης Κώστας

Η βαρβαρότητα με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αφγανιστάν, όπου συμμετέχει ενεργά και η ελληνική αστική τάξη με την αποστολή εκεί στρατιωτικής δύναμης, καταγράφεται και από τα στοιχεία (σαφώς υπολείπονται των πραγματικών) που έδωσε ο ΟΗΕ για το 2009. Σύμφωνα με αυτά, 2.412 άμαχοι σκοτώθηκαν το 2009. Αν προσθέσει κανείς τα δεκάδες θύματα καθημερινά και τα 9 χρόνια του πολέμου, μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της θηριωδίας.

Το τελευταίο περιστατικό που ήρθε να επιβεβαιώσει αυτήν την απανθρωπιά των ιμπεριαλιστών είναι το γεγονός ότι, όπως αποκαλύφθηκε, οι Αμερικάνοι «Ράμπο» προσπάθησαν να κουκουλώσουν τη δολοφονία 5 αμάχων, μελών μιας οικογένειας (μεταξύ τους 2 εγκύων και ενός μικρού παιδιού) στο χωριό Χατάμπα στην επαρχία Γκαρντέζ του ανατολικού Αφγανιστάν στις 12 Φλεβάρη 2010, αφαιρώντας τα βλήματα και πλένοντάς τα με οινόπνευμα, ώστε να ρίξουν το έγκλημα σε Ταλιμπάν.

Τελικά όμως το ΝΑΤΟ, μετά την αποκάλυψη, αναγκάστηκε να παραδεχτεί το έγκλημα, μιλώντας για «άστοχη» επιχείρηση και εκφράζοντας τη ...λύπη υποσχέθηκε να αποζημιώσει τους συγγενείς των θυμάτων. Φυσικά, τέτοια περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι «σταγόνα στο ωκεανό» στο διαρκές ιμπεριαλιστικό έγκλημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ