Τετάρτη 7 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αναπαράγει τη φωνή της πλουτοκρατίας

Το σύνολο της «κριτικής» στην κυβέρνηση και των μέτρων που προτείνει αφορούν στην επιτάχυνση και διεύρυνση των αντιλαϊκών ανατροπών

Η ΝΔ στηρίζει τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, φορτώνοντας νέα βάρη και δεινά στα λαϊκά στρώματα
Η ΝΔ στηρίζει τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, φορτώνοντας νέα βάρη και δεινά στα λαϊκά στρώματα
Με δεδομένη τη στρατηγική σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ και την ταξική υπέρ του κεφαλαίου πολιτική της κυβέρνησης, η ΝΔ αναζητά διαρκώς ερείσματα για να προπαγανδίσει την ανάγκη να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο και να διευρυνθεί με νέα αντιλαϊκά μέτρα. Σ' αυτό το πνεύμα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς επιστράτευσε χτες το «κλίμα» που εισέπραξε κατά την παραμονή του στην επαρχία για τις μέρες του Πάσχα και έκανε λόγο για Γολγοθά που ανεβαίνουν «οι μικρομεσαίοι και η αγορά», διαπιστώνοντας ότι η «ψυχολογία της έχει καταρρεύσει».

Η κατακλείδα στις διαπιστώσεις Σαμαρά ήταν η προτροπή του στην κυβέρνηση «να αλλάξει νοοτροπία για να φτιάξει η ψυχολογία της αγοράς». Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποίησε ότι «θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις», ενώ όπως τόνισε, ανακυκλώνοντας την τρομοπροπαγάνδα περί ελλειμμάτων, «δεν θα μπορέσουν ούτε καν να μειώσουν το έλλειμμα, το οποίο μας ζητά η Ευρώπη, προκειμένου να κερδίσουμε τη μεγάλη μάχη, που έχουμε στο εξωτερικό».

Στην πραγματικότητα, τα μέτρα που ζητάει η ΝΔ για να «αλλάξει το κλίμα στην αγορά» δεν είναι τίποτε άλλο παρά φιλομονοπωλιακές ρυθμίσεις, όπως αυτές που περιγράφονται στα 23 μέτρα - «ανάσες» για το κεφάλαιο και φτάνουν από την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών στους εργοδότες, μέχρι την παροχή νέου ζεστού και τζάμπα χρήματος στις μεγαλοεπιχειρήσεις, μέσω των διαφόρων επενδυτικών προγραμμάτων.

Καθόλου τυχαία, ο Αντ. Σαμαράς κατέθεσε τις ενστάσεις του στο μέτρο που προβλέπει για τις επιχειρήσεις την άμεση απόδοση του 8% κάθε συναλλαγής μεγαλύτερης ενός ορισμένου ποσού και κατήγγειλε την κυβέρνηση: «Δεν καταλαβαίνει τίποτα; Δεν βλέπει ότι μόνο αυτό το μέτρο θα διαλύσει, για παράδειγμα, έναν ολόκληρο τομέα, όπως είναι ο τουρισμός; Εμείς ζητήσαμε "ανάσες" τόνωσης, για την Αγορά και την οικονομία και, αντ' αυτού, βλέπουμε κινήσεις, που δημιουργούν ασφυξία, ιδιαίτερα ασφυξία ρευστότητας».

Να σημειωθεί ότι η άσφαιρη κριτική της ΝΔ προς την κυβέρνηση και στο συγκεκριμένο ζήτημα επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται ήδη έτοιμο να αναθεωρήσει την συγκεκριμένη διάταξη και να την προσαρμόσει καλύτερα στις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες είναι αυτές που θα βγουν κερδισμένες από τον ανταγωνισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναβαθμίζει τη στήριξη στην αντιλαϊκή πολιτική(2010-11-20 00:00:00.0)
Μέτρα και πάλι μέτρα για το κεφάλαιο(2010-11-11 00:00:00.0)
Κράχτης για «ανάπτυξη» υπέρ της πλουτοκρατίας(2010-10-20 00:00:00.0)
Αιχμή του δόρατος τα φιλομονοπωλιακά μέτρα(2010-04-13 00:00:00.0)
Συμμετέχει ενεργά στον εκβιασμό για νέα μέτρα(2010-03-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2010-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ