Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Απρίλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10639

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ
Σήμερα διαδηλώσεις σε 60 πόλεις ενάντια στη φοροληστεία

Συντονισμένα αγωνιστικά πυρά της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας και των συνταξιούχων. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος και στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.


ΣΕΛ.  11

ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ τα σύνορα της Ελλάδας στο Αιγαίο

ΚΚΕ: Η στάση της κυβέρνησης αποτελεί συσκότιση των επικίνδυνων εξελίξεων που προκύπτουν από την ίδια τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και στους επιθετικούς σχεδιασμούς του στην περιοχή μας

Η επιστολή του ΝΑΤΟικού διοικητή του Αεροπορικού Στρατηγείου της Σμύρνης, που ανακηρύσσει ολόκληρο το Αιγαίο ουδέτερη - γκρίζα - ζώνη, αποκαλύπτει το ρόλο του ΝΑΤΟ σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο Αιγαίο. Η αντίδραση της κυβέρνησης στην επιστολή δεν ακυρώνει τις ΝΑΤΟικές επιδιώξεις, αφού περιορίζει την αμφισβήτηση από το ΝΑΤΟ των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο στο ζήτημα της εθνικότητας του διοικητή του ΝΑΤΟικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων στη Λάρισα (CAOC-7). Συσκοτίζοντας το γεγονός ότι και με δική της ευθύνη και συμφωνία όλο το Αιγαίο πλέον, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών νησιών, αποτελεί επιχειρησιακή ΝΑΤΟική ζώνη. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συζητά τα πάντα με την Τουρκία και όχι μόνο για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, όπως διαφαίνεται και από την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα στη γειτονική χώρα.


ΣΕΛ.  3

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ
Βαρβαρότητα μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε χτες το Κιργιστάν, ύστερα από τις μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες που έχουν εξαπλωθεί σε μια σειρά πόλεις της χώρας, ανάμεσα σ' αυτές και στην πρωτεύουσα, το Μπισκέκ. Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών, καθώς οι αρχές έκαναν λόγο για πάνω από 40 και η αντιπολίτευση για περισσότερους από 100, οι περισσότεροι από σφαίρες. Αυτά μαζί με την ανέχεια πληρώνει ο λαός της χώρας μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού.


ΣΕΛ.  15

Καμιά επανάπαυση

Τρομοκρατεί το λαό η αστική προπαγάνδα, για τις κερδοσκοπικές πιέσεις των αγορών σχετικά με το δανεισμό του κράτους. Εκβιάζουν το λαό να αποδεχτεί ως μονόδρομο τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που έχουν πάρει, τα επόμενα που έρχονται. Επιβάλλουν θυσίες στο λαό, για φτηνότερα δάνεια, αλλιώς χανόμαστε λένε. Ασε που το δημοσιονομικό έλλειμμα μπορεί να διαμορφωθεί σε υψηλότερα επίπεδα από τα προβλεπόμενα και η ύφεση θα είναι βαθύτερη απ' όσο υπολογιζόταν, συνεχίζουν. Τι σχέση έχουν όλ' αυτά με τις λαϊκές ανάγκες; Καμιά. Την καπιταλιστική οικονομία θέλουν να γιάνουν. Την ίδια ώρα κυβέρνηση, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. εμπαίζουν το λαό όταν ισχυρίζονται ότι τα αντιδραστικά μέτρα τα παίρνουν για την κάλυψη του μεγάλου δημόσιου χρέους και του ελλείμματος, που το δημιούργησαν και το διογκώνουν οι φοροαπαλλαγές και η κρατική χρηματοδότηση της πλουτοκρατίας. Η μόνη αλήθεια είναι ότι τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις τις προωθούν για προστασία των κερδών και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, τσακίζοντας την όποια δυνατότητα ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Από τη μια λοιπόν οι ανάγκες του κεφαλαίου, από την άλλη οι λαϊκές ανάγκες. Εχθρικά, αντίθετα συμφέροντα. Γι' αυτό, καμιά ανοχή, καμιά επανάπαυση. Εργάτες, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι σε ενιαίο μέτωπο, με ακατάπαυστους ταξικούς αγώνες, κόντρα σ' αυτή την πολιτική, ώσπου να την ανατρέψουν.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στοχοπροσήλωση στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις

ΣΕΛ.  6  -  7
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΚΑΙ 22 ΑΠΡΙΛΗ
Καινούριες αποφάσεις συμμετοχής

ΣΕΛ.  10

Icon

Κηδεύτηκε χτες ο σύντροφος Δημήτρης (Τάκης) Τσιόγκας

ΣΕΛ.  8  -  9

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ