Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Απρίλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10640

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ
Σε επικίνδυνη ρότα και για τους δύο λαούς

Με δεδομένη την επιδίωξη του ΝΑΤΟ να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό του όλο το Αιγαίο, η επιτάχυνση των συνομιλιών για την επίτευξη συμφωνίας για το Αιγαίο πρέπει να ανησυχήσει και τους δύο λαούς.


ΣΕΛ.  7

ΑΝΗΛΕΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΑΟ με αφορμή την άνοδο των σπρεντ

ΚΚΕ: Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι αναζητούν την πιο επωφελή γι' αυτούς συμμαχία. Είναι επικίνδυνο για το λαό να συνεχίσει να εμπιστεύεται τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Τώρα πρέπει να σηκώσει το αγωνιστικό του ανάστημα με ταξική και λαϊκή ενότητα.

Ο ντόρος γύρω από την άνοδο των spread, τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τις ευθύνες στελεχών της στη διαχείριση του προβλήματος με τους κινδύνους για την ελληνική οικονομία, συσκοτίζει το γεγονός του αδυσώπητου ανταγωνισμού κεφαλαίων και κυβερνήσεων μέσα και έξω από την ΕΕ. Στον οποίο συμμετέχουν ενεργά η ελληνική κυβέρνηση και οι ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι, αναζητώντας την πιο επωφελή γι' αυτούς συμμαχία. Ταυτόχρονα, όλοι αυτοί λυσσομανούν και απαιτούν ακόμα μεγαλύτερη σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση έχει, ήδη, έτοιμα νέα αντιλαϊκά πακέτα μέτρων, τα οποία θα φέρει, ανεξάρτητα από την εξέλιξη των σπρεντ.


ΣΕΛ.  12   -   14

Ενιαίος ταξικός αγώνας κατά της φοροληστείας

Στο μονόδρομο του αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις τους περπάτησαν χτες εργάτες, αγρότες, ΕΒΕ, νεολαία, συνταξιούχοι. Ενωσαν τις φωνές τους στα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν από κοινού το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, με τη συμμετοχή και του ΜΑΣ, καταγγέλλοντας το φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Που εντείνει τη φοροληστεία των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.


ΣΕΛ.  8  -  11

Υπονόμευση της άμυνας

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, που δήλωσε πως ανακλήθηκε το έγγραφο με το οποίο το ΝΑΤΟ αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, άρα και τα σύνορα της χώρας. Με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ καταργούνται τα εθνικά όρια επιχειρησιακής ευθύνης των κρατών - μελών του, δηλαδή τα σύνορα, κάτι που στην περίπτωση του Αιγαίου σημαίνει υπονόμευση της εθνικής άμυνας της χώρας στον εναέριο και το θαλάσσιο χώρο που συμπεριλαμβάνει και τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Αλλωστε, έχει αποφασιστεί η διασυνδεσιμότητα των ραντάρ των δύο ΝΑΤΟικών Κέντρων Αεροπορικών Επιχειρήσεων, της Λάρισας και του Εσκί Σεχίρ, σε ένα που θα είναι στη Λάρισα. Κυβέρνηση και ΝΔ έχουν συμφωνήσει όλο το Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών νησιών, να αποτελεί επιχειρησιακή ΝΑΤΟική ζώνη που τη συνδιαχειρίζεται με την Τουρκία, με κινδύνους για την άμυνα των νησιών και της χώρας. Να, γιατί ο Μπαγκίς μίλησε για μείωση των εξοπλισμών, υπονοεί αφοπλισμό των ελληνικών νησιών. Η Ελλάδα συμμετέχει στις ΝΑΤΟικές νηοψίες στη Μεσόγειο, που συμπεριλαμβάνει και το Αιγαίο, αλλά συμμετέχει και η Τουρκία, γι' αυτό η τουρκική κορβέτα έκοβε βόλτες στο Αιγαίο, επιδιώκοντας έλεγχο σε ελληνικό πλοίο. Να, γιατί επιταχύνονται οι προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για το Αιγαίο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, εξέλιξη επικίνδυνη και για τους δυο λαούς. Μονόδρομος η αντιιμπεριαλιστική πάλη.ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΖΩΝΗΣ
Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στο δουλεμπόριο

ΣΕΛ.  17
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»
Να στηριχτούν ουσιαστικά τα «στεγνά» προγράμματα

ΣΕΛ.  3
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΚΑΙ 22 ΑΠΡΙΛΗ
Πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής

ΣΕΛ.  15


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org