Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Απρίλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10638

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ
Ολοι αύριο στα συλλαλητήρια ενάντια στη φοροεπιδρομή

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια, που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος και στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗ ΟΥΤΕ ΑΝΟΧΗ στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα

ΚΚΕ: Τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις η κυβέρνηση τις προωθεί για να προστατέψει τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής πλουτοκρατίας.

Συνεχίζεται με ένταση η τρομοκρατική αστική προπαγάνδα για τις κερδοσκοπικές πιέσεις των αγορών στην ανάγκη δανεισμού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, εκβιάζοντας τις λαϊκές συνειδήσεις να αποδεχτούν ως αναγκαστικά τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που ήδη έχουν πάρει και τα επόμενα που ακολουθούν, με νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών, γενικευμένες απολύσεις και νέα δραστική μείωση των μισθών σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων σε Ασφαλιστικό, Εργασιακά, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μείωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα. Εμπαίζουν το λαό κυβέρνηση, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., που ισχυρίζονται ότι τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα τα παίρνουν για την κάλυψη του μεγάλου δημόσιου χρέους και του ελλείμματος, που το δημιούργησαν και το διογκώνουν οι φοροαπαλλαγές και η κρατική χρηματοδότηση της πλουτοκρατίας. Απάντηση, ο ενιαίος ταξικός αγώνας ενάντια σ' αυτήν την πολιτική.


ΣΕΛ.  6  -  8

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ
Νέες αποφάσεις από Ομοσπονδίες για 48ωρη απεργία

Μπροστά στην άγρια αντεργατική επίθεση, που την υπαγορεύει η ανάγκη του κεφαλαίου να δημιουργηθούν πιο ευνοϊκοί όροι κερδοφορίας, το ΠΑΜΕ έχει κάνει πρόταση προς όλους τους εργαζόμενους, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να κλιμακώσουν την πάλη και να αποφασίσουν 48ωρη απεργία για τις 21-22 Απρίλη. Απόφαση, που, ήδη, πήραν η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) και η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου.


ΣΕΛ.  3

Ανατροπή

Ο ντόρος που ξεσήκωσαν τα αστικά ΜΜΕ, με αφορμή το πρόβλημα υγείας του υπουργού Εργασίας, συγκάλυψε επιμελώς την εκρηκτική κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, με ελλείψεις προσωπικού και ανεπαρκή ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Αποτέλεσμα της πολιτικής, που προωθείται χρόνια τώρα από ΕΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., που αντιμετωπίζουν την Υγεία σαν εμπόρευμα και χώρο επενδύσεων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρηματοδότησε τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με 8 φορές μικρότερο ποσό από το αντίστοιχο του 2009, που αναλογεί στο 0,1% της χρηματοδότησης των τραπεζιτών, επικαλούμενη προκλητικά ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Η σκληρή αυτή πραγματικότητα κάνει το βίο αβίωτο στους ανθρώπους του μόχθου, που έχουν ανάγκη υπηρεσιών Υγείας, και στους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί.



ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Βίντεο αποκαλύπτει θηριωδία δολοφονίας αμάχων

ΣΕΛ.  16
«Εφυγε» πρόωρα ο σύντροφος Δημήτρης (Τάκης) Τσιόγκας

Σήμερα Τετάρτη, στις 2 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η πολιτική κηδεία του.


ΣΕΛ.  12  -  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ