Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΥΓΕΙΑ
«ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ενοχη η πολιτική που θεωρεί την Υγεία «κόστος»

«Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία και όχι παροχές για την πλουτοκρατία», διαδήλωσαν οι ταξικές δυνάμεις, στο πλαίσιο της χτεσινής κινητοποίησης των γιατρών

Την ανάγκη όλος ο λαός να παλέψει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία ανέδειξαν οι ταξικές δυνάμεις
Την ανάγκη όλος ο λαός να παλέψει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία ανέδειξαν οι ταξικές δυνάμεις
Στην πολιτική που οδηγεί τα δημόσια νοσοκομεία σε τραγικά για ασθενείς και εργαζόμενους αδιέξοδα, όπως αποδεικνύεται και μέσα από τις άγριες περικοπές στα προγράμματα εφημεριών (μέρος των γενικότερων περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες για τη, δήθεν, αντιμετώπιση της κρίσης) επιμένει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως φάνηκε και στη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης των γιατρών.

Ηδη απ' την περασμένη βδομάδα οι νοσοκομειακοί γιατροί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στα προγράμματα εφημεριών. Χτες έκαναν 4ωρη στάση εργασίας, στη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας. Κινητοποίηση η οποία ουσιαστικά σαμποταρίστηκε απ' την ίδια την ηγεσία της ΟΕΝΓΕ (αφού δεν ήταν παρόντα ούτε τα στελέχη της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας) όπου τη σχετική πλειοψηφία έχει το «Μέτωπο» - που στηρίζεται απ' την «Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών» του ΣΥΝ - και ακολουθεί η «Αριστερή Ριζοσπαστική Συσπείρωση Ιατρών» (ΑΡΣΙ).

Στον αντίποδα, οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου, οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και φοιτητών της Ιατρικής ανέδειξαν τον ένοχο για τα αδιέξοδα των δημόσιων νοσοκομείων, καταγγέλλοντας την πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που εμπορευματοποιεί την Υγεία. «Οι γιατροί παλεύουν μαζί με το λαό κόντρα στο κεφάλαιο το πολυεθνικό» και «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία και όχι παροχές για την πλουτοκρατία» ανέδειξαν την ανάγκη να οργανωθεί αποφασιστικά η πάλη όλου του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση των νοσοκομειακών γιατρών στο υπουργείο Υγείας απηύθυνε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στους στόχους της κυβερνητικής επίθεσης ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα, υπογράμμισε την ανάγκη να σφυρηλατηθεί ενιαίο λαϊκό μέτωπο που θα αποτελέσει και το αντίπαλο μέτωπο στους επιχειρηματίες της Υγείας και του συνδέσμου των βιομηχάνων.

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών συναντήθηκε με τον ΓΓ του υπουργείου Υγείας Νίκο Πολύζο. Στη διάρκεια της συζήτησης μόνο απ' τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ τέθηκαν συγκεκριμένα τα ζητήματα που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση για τη στοιχειώδη αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση εκτάκτων, κατάργηση επιχειρηματικής δράσης, καταβολή δεδουλευμένων, σταθερό ωράριο κλπ. Μάλιστα, οι δυνάμεις στην ηγεσία της ΟΕΝΓΕ, που αυτοπροσδιορίζονται ως «αριστερές», επιδόθηκαν - ιδιαίτερα όσον αφορά το φάρμακο - σε διαχειριστικού τύπου προτάσεις στη διάρκεια της συνάντησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ