Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Σημαντική νίκη των ταξικών δυνάμεων

Την ταξική πορεία που έχει χαράξει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής επικρότησαν οι εργαζόμενοι του κλάδου, δίνοντας ξανά την αυτοδυναμία στη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης με αύξηση μάλιστα των δυνάμεών της στο νέο ΔΣ. Η επιτυχία ήταν τριπλή, καθώς, εκτός από την ενίσχυση της ΔΑΣ, αυξήθηκε η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες και οι εργαζόμενοι κατάφεραν σημαντικό χτύπημα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, καθώς η ΠΑΣΚΕ μείωσε τις δυνάμεις της στις εκλογές.

Συγκεκριμένα, στις αρχαιρεσίες ψήφισαν 2.786 εργαζόμενοι (από 2.555 στις προηγούμενες αρχαιρεσίες. Εγκυρα βρέθηκαν 2.705 ψηφοδέλτια (81 άκυρα - λευκά).

Η ΔΑΣ έλαβε 2.005 (από 1.667 στις προηγούμενες) και κατέλαβε τις 13 (είχε 12) από τις 17 έδρες στο νέο ΔΣ.

Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 700 ψήφους (από 778) και κατέλαβε τις 4 (είχε 5) έδρες στο ΔΣ.

Η ΔΑΣ εξέλεξε 18 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία του κλάδου (είχε εκλέξει 13 στις προηγούμενες) και 23 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (από 18). Η ΠΑΣΚΕ εξέλεξε 4 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία και 5 για το ΕΚΑ, όσους είχε και στις προηγούμενες αρχαιρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ