Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζονται οι συζητήσεις για την οργάνωση της πάλης

Η ανάγκη Ελληνες και μετανάστες να οργανώσουν μαζί την πάλη ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου αναδείχτηκε στη χτεσινή εκδήλωση στο Παγκράτι

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση
Στο πλαίσιο της δραστηριότητας ώστε να δημιουργηθούν κάστρα αντίστασης στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς ενάντια στην αντεργατική πολιτική εντάσσεται και η χτεσινή πλατιά σύσκεψη μαζικών φορέων του 2ου Διαμερίσματος της Αθήνας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων για το άνοιγμα ουσιαστικής συζήτησης που θα αναδεικνύει τις αιτίες της αντιλαϊκής επίθεσης και θα δείχνει την προοπτική. Το στίγμα της εκδήλωσης ήταν η απάντηση στην ξενοφοβία και στον ρατσισμό, με αφορμή και την προχτεσινή Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού, η ανάγκη Ελληνες και μετανάστες εργάτες να απαντήσουν ενιαία στην αντεργατική λαίλαπα.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η Ενωση Γονέων 2ου Διαμερίσματος Δήμου Αθήνας, η Επιτροπή Ειρήνης Γούβας, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 13ου Λυκείου, 123ου και 91ου Δημοτικών Σχολείων και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Γούβας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιάννης Τασιούλας ο οποίος τόνισε πως «δεν μπορεί να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τους εργάτες, Ελληνες και μετανάστες, αν δεν δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική». Σημείωσε πως απαράβατος όρος για να έχει αποτελέσματα ο αγώνας είναι η μαζική είσοδος στην πάλη και η συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα των μεταναστών εργατών. «Θέλουν να φτιάξουν, είπε, πιο φθηνή εργατική δύναμη, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της πλουτοκρατίας». Αναφερόμενος στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία τόνισε πως «το κεφάλαιο δεν έχει ευαισθησίες, βλέπει τους μετανάστες όπως και τους άλλους εργάτες σαν μέσο για να αυξάνει τα κέρδη του» και επισήμανε ότι ο ρατσισμός είναι φαινόμενο που κυλάει στο αίμα του καπιταλιστικού συστήματος. Κατέληξε λέγοντας: «ο αγώνας για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για την εξάλειψη της ξενοφοβίας και του ρατσισμού είναι υπόθεση όλων των εργατών».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 13ου Λυκείου Γρ. Τσαλής, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση της Παιδείας που ολοένα και χειροτερεύει. Ακόμα την εκδήλωση χαιρέτισε ο οικοδόμος, Αλτζαφάρι Χαντέμι, Αφγανός μετανάστης, που είπε: «οι χορτάτοι ζητάνε από τους πεινασμένους» και σε άλλο σημείο τόνισε: «προσπαθούν να χωρίσουν Ελληνες και μετανάστες εργάτες αλλά και τους μετανάστες σε νόμιμους και παράνομους». Ακόμα κάλεσε σε ξεσηκωμό: «να μην τους αφήσουμε να μας πάρουν τα δικαιώματά μας». Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από ερασιτεχνικό συγκρότημα εργαζομένων και ο μετανάστης καλλιτέχνης Μανώλης Αφολάνιο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η πρόεδρος της Παναθηναϊκής Επιτροπής Ειρήνης, Αγγελική Σαμούρη.

Αύριο η σύσκεψη για την Υγεία

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι πολύμορφες δραστηριότητες του ΠΑΜΕ για την ανάδειξη της ταξικής φύσης της αντιλαϊκής επίθεσης που εντείνεται. Αύριο, το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας θα οργανώσει σύσκεψη για την Υγεία στις 6 μ.μ. στα γραφεία του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή συνδικάτων και συνταξιουχικών οργανώσεων.

Ακόμα:

  • Στις 27 του Μάρτη η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη για τις απολύσεις και τους ανέργους στις 10 το πρωί στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες πολύμορφες παρεμβάσεις.
  • Στις 31 του Μάρτη θα γίνει ευρεία σύσκεψη του ΠΑΜΕ με Ομοσπονδίες, Συνδικάτα για τον έλεγχο της παρέμβασης και των συζητήσεων που αναπτύχθηκαν στους χώρους δουλειάς και για το ζήτημα των ΣΣΕ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ