Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Κάλεσμα ξεσηκωμού στους τόπους δουλειάς

Συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο η πλατιά εξόρμηση στους τόπους δουλειάς με τη συμμετοχή και των συνέδρων της ΔΑΣ που αποχώρησαν από το συνέδριο - παρωδία της ΓΣΕΕ

Το κάλεσμα αντίστασης μοιράστηκε πλατιά στους εργάτες

Motion Team

Το κάλεσμα αντίστασης μοιράστηκε πλατιά στους εργάτες
Πανεξόρμηση στους χώρους δουλειάς πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ μαζί με στελέχη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Συζήτησαν με τους εργαζόμενους την ανάγκη προετοιμασίας νέων αγώνων ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και το νέο πακέτο μέτρων που βρίσκεται προ των πυλών. Ανέδειξαν την επιλογή του ταξικού κινήματος, να ενημερώσει τους εργαζόμενους και να οργανώσει μαζί τους, στους τόπους δουλειάς την αντίσταση στην επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του, των συνδικαλιστικών του υποστηριγμάτων.

Οι σύνεδροι της ΔΑΣ αποχώρησαν από το συνέδριο - παρωδία της ΓΣΕΕ, σηματοδοτώντας ότι η πραγματική μάχη ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης δίνεται μαζί με τους εργαζόμενους μέσα στους χώρους δουλειάς. Κατέβηκαν συντεταγμένα στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώθηκαν στις 9.30 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου και μαζί με τις δυνάμεις της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ εξόρμησαν μαζικά σε νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις επισιτισμού κλπ.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια συνδικαλιστών εξόρμησαν στα Νοσοκομεία «ΑΧΕΠΑ», «Παπαγεωργίου», «Γ. Γεννηματάς», «Αγιος Δημήτριος» και στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στα εμπορικά κέντρα «Φωκά», «ΝΟΤΟΣ», «ΧΟΝΤΟΣ Σέντερ», «ΙΚΕΑ», στα «ΚΑΡΦΟΥΡ Μακεδονίας» και στα «ΚΑΡΦΟΥΡ» της Ευκαρπίας, στο κατάστημα «Κορασίδη», στα ξενοδοχεία «ΚΑΨΗΣ», «ΗΛΕΚΤΡΑ Παλλάς» και «Βεργίνα», στη βιομηχανία Χάρτου «Χατζόπουλος» και σε χώρους επισιτισμού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας με τους εργαζόμενους, τα στελέχη του ΠΑΜΕ αποκάλυψαν ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε καλό από το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Κατήγγειλαν το ρόλο του εργοδοτικού συνδικαλισμού που βάζει εμπόδια στον αγώνα της εργατικής τάξης για την υπεράσπιση των συμφερόντων της. Οι εργαζόμενοι επιδοκίμασαν την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και την προσπάθειά του να οργανώσει την αντίσταση από τα κάτω, από τη βάση, εκεί όπου εκδηλώνονται τα προβλήματα και η επίθεση της εργοδοσίας στο εισόδημα, στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις τους.

Απάντηση ο ενωμένος ταξικός αγώνας

Να απαντήσουν οι εργαζόμενοι με ενωμένο ταξικό αγώνα, σημείωσε ο Β. Πάτσο

Motion Team

Να απαντήσουν οι εργαζόμενοι με ενωμένο ταξικό αγώνα, σημείωσε ο Β. Πάτσο
Την ανάγκη συσπείρωσης των εργαζομένων στην γραμμή της ταξικής πάλης, με στόχο την ανατροπή της κυριαρχίας των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων που τα υπηρετούν, σημείωσε ο Βαλεντίν Πάτσο, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, χαιρετίζοντας την συγκέντρωση των στελεχών του ΠΑΜΕ το πρωί του Σαββάτου στο Αγαλμα του Βενιζέλου αλλά και στη συνέχεια στη διάρκεια των συναντήσεων που πραγματοποίησε με τη Γραμματεία Νέων Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ).

Οπως είπε, τα νέα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρόσχημα την κρίση, είναι ενταγμένα στη συνολικότερη επίθεση που εκδηλώνεται παγκόσμια από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης. Απέναντι σ' αυτή την επίθεση οι εργαζόμενοι παγκόσμια πρέπει να απαντήσουν με τον ενωμένο και αποφασιστικό αγώνα για να αποτρέψουν αυτές τις πολιτικές. Σημείωσε πως η ΠΣΟ μέσα από τα συνδικάτα και τα εκατομμύρια των εργαζομένων που συσπειρώνονται σ' αυτήν, παλεύει σ' αυτή την κατεύθυνση διεκδικώντας να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, οι καπιταλιστές. Οργανώνει τον αγώνα σε αυτή την κατεύθυνση και δεν περιορίζεται μόνο σε διακηρύξεις. Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που παίρνει η ΠΣΟ για την ένταξη των νέων εργαζομένων στα συνδικάτα και την ενεργητική συμμετοχή τους στους αγώνες. «Αυτός είναι ο ρόλος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Δεν έχει καμία σχέση με τον εργοδοτικό ρεφορμιστικό συνδικαλισμό που υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και τις πολιτικές των κυβερνήσεων», είπε. Και κάλεσε σε πανεργατικό ξεσηκωμό για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων των εργαζομένων. Σε αγώνα μέχρι τη νίκη.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org